Šį nutarimą galima apskųsti per dvi savaites, per kurias „Microsoft“ greičiausiai užprotestuos priimtą nuosprendį. Programinės įrangos gigantas tvirtina, jog „Java“ įtraukimas į „Windows“ – ne tokia paprasta užduotis, o nelaukti operacijų sistemos pakeitimai gali pakenkti stambiems „Microsoft“ klientams.

Priminsime, jog „Sun“ kaltina „Microsoft“ tyčiniu „Java“ neįtraukimu į operacijų sistemą „MS Windows XP“, taip siekdama pakenkti „Sun“. Be to, „Sun“ atstovų manymu, „.NET“ technologiją „Microsoft“ bando pateikti, kaip „surogatinį“ „Java“ pakaitalą, orientuotą tik į „Windows“ sistemas.

Pažymėtina tai, kad išleidusi operacijų sistemos „Windows XP“ pataisų paketą „Service Pack 1“, „Microsoft“ į įtraukė ir „Java Virtual Machine“. Galutinai atsisakyti šios kalbos palaikymo numatyta 2004 metais. Praėjusių metų gruodžio mėnesį teismas priėmė išankstinį nutarimą, pagal kurį „Microsoft“ privalo įtraukti „Java“ į savo produktus. Dabar teisėjas nustatė tikslų laikotarpį, per kurį tai turi būti padaryta. Tačiau, „Microsoft“ greičiausiai su tuo nesitaikstys, bei pateiks daugybę skundų ir apeliacijų.