Akių ligų klinikai vadovaus ambulatorinės akių chirurgijos pradininkė Lietuvoje, gydytoja oftalmologė Lilija Socevičienė, klinikoje dirbs kiti žymiausi akių ligų gydytojai.

Kaip pranešime spaudai teigia L.Socevičienė, svarbiausias klinikos išskirtinumas bus gydymas ambulatoriškai - tai reiškia, kad pacientai bus gydomi, operuojami ir namo paleidžiami tą pačią dieną.

Klinikų pranešime spaudai pažymima, kad Lietuvoje dėl didėjančio aplinkos užterštumo, sudėtingų darbo sąlygų, prastėjančios sveikatos priežiūros šalies mokymo įstaigose ar tiesiog naujų gyvenimo tradicijų atsiradimo vis daugiau žmonių skundžiasi įvairiomis akių ligomis, daugėja sergančiųjų trumparegyste, katarakta ar glaukoma.

Prognozuojama, kad būtent dviejų pastarųjų ligų - kataraktos (lęšiuko drumsties) ir glaukomos (padidėjusio akies spaudimo) - operacijos bus dažniausios.

Atliekamų procedūrų kainos svyruos nuo 25 iki 125 litų, akių operacijos kaina, priklausanti nuo operacijos pobūdžio, sudėtingumo ir reikalingų papildomų medicininių medžiagų, nuo 400 iki 2 tūkst. litų.

Pasak specialistų, šiuo metu glaukomos ir kataraktos operacijų valstybinėse medicinos įstaigose pacientai laukia nuo 2 iki 3 mėnesių. Numatyta, kad po akių operacijų visa pooperacinė priežiūra bus nemokama.

Dėl specialių, operacijoms naudojamų implantų ar medikamentų dalinio kompensavimo pacientams, klinika ateityje ketina bendradarbiauti su Valstybine ligonių kasa. Sudėtingą, daugiau kaip pusę milijono litų kainuojančią medicininę įrangą klinikai nupirko šalies verslininkai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją