– Kieno vėliava su kaukole?

– Piratų.

– Kada įvyko pirmosios Olimpinės žaidynės?

– Pirmosios Olimpinės žaidynės įvyko praėjusio amžiaus pradžioje.

– Turiu omenyje apskritai pirmas Olimpines žaidynes.

– Ai, istorijoje… Tai buvo Senovės Graikijoje.

– Kada tiksliau? Gal bent amžių atsimenate?

– Amžiaus dabar tiksliai nepasakysiu. Tai buvo Senovės Graikijoje. Tai buvo labai seniai. Nuo to gimė ir pati olimpinė idėja.

– Brazilijos sostinė?

– Rio de Žaneiras.

– Kokie buvo muškietininkų vardai?

– Atos, Portas, Aramisas ir d’Artanjanas.

Teisingi atsakymai

Kaukolė paprastai piešiama ant piratų vėliavų.

Pirmosios Olimpinės žaidynės rašytiniuose šaltiniuose paminėtos 776 m. pr. m. e. Tačiau istorikai teigia, kad šis Olimpijos mieste vykęs sporto renginys nebuvo pirmasis. Tuomet Olimpinės žaidynės buvo vienos sporto šakos – jojimo stadione – varžybos. Pirmosios Olimpinės žaidynės šiais laikais vyko 1896 m. Atėnuose.

Brazilijos sostinė lietuviškai vadinama taip pat, kaip ir šalis, – Brazilija. Ji buvo pastatyta 1956-1960 m., sugalvojus sostinę perkelti iš pakrantės į centrinę valstybės dalį. Iki tol Brazilijos sostinė buvo Rio de Žaneiras, anksčiau – Salvadoras.

Prancūzų rašytojo Alexander’o Dumas knygos „Trys muškietininkai“ herojų vardai buvo Atas, Portas, Aramis ir d”Artanjanas.

Išgirdęs tikrąjį Brazilijos sostinės pavadinimą Ž. Šilgalis prisiminė, kad panašiai jam buvo ir su Turkijos sostine. „Visada buvau įsitikinęs, kad Turkijos sostinė – Stambulas, dėl to net karštai ginčydavausi. O vėliau sužinojau, kad iš tiesų sostinė yra Ankara“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją