Nors Vilniaus apygardos prokuratūra kol kas oficialiai nepatvirtina, tačiau V. Badaraitė tvirtina, kad artimiausiu metu bus nutraukta jai iškelta baudžiamoji byla bei panaikinti įtarimai dėl svetimo turto pasisavinimo. „Sprendimas tikrai dar nėra priimtas“, - pirmadienį DELFI patikino bylą tiriantis prokuroras Paulius Jablonskas.

Netikėtai atsiradęs raštelis

Prokurorai įtarė, kad V. Badaraitė galėjo pasisavinti finansinės grupės „Status“ vadovo V. Bieliausko paskolintus 2 mln. litų, todėl prabangų gyvenimą mėgusiai moteriai pareiškė įtarimus bei uždraudė išvykti be jų žinios. Tyrimo metu atsitiktinai buvo rastas prieš mirtį V. Bieliausko pasirašytas raštelis, kuriame verslininkas patvirtino, kad V. Badaraitė jam grąžino paskolintus 2 mln. Lt.

Šios aplinkybės paaiškėjo pirmadienį Vilniaus apygardos teisme įvykusiame parengiamajame teismo posėdyje, kuriame nagrinėjamas V. Bieliausko nesantuokinės nepilnametės dukros, atstovaujamos motinos Evelinos Byčkovos, ieškinys. Iš V. Badaraitės ji siekia prisiteisti 666,666 tūkst. Lt – trečdalį sumos nuo galimai negrąžintų 2 mln. Lt.

Ieškovė įsitikinusi, kad V. Badaraitė iš V. Bieliausko išviliojo pinigus, kai šis buvo neveiksnus.

Buvusią Seimo nario žmoną atstovaujantis advokatas pateikė V. Bieliausko raštelio kopiją bei ekspertų pasirašytą ekspertizės išvadą, kurioje patvirtinama, kad raštelį apie grąžintą skolą pasirašė būtent V. Bieliauskas.

Įtaria, kad pasirašė būdamas neveiksnus

„Kol šis raštelis neatsirado baudžiamojoje byloje, V. Badaraitė civilinės bylos dokumentuose apie jį net neužsiminė, todėl mums kyla abejonių, ar ji nežinojo apie tokio raštelio egzistavimą, ar yra kitos versijos“, - sakė ieškovei atstovaujantis advokatas Zigmas Pečiulis.

Pasak teisininko, skolos grąžinimo raštelyje V. Bieliauskas nurodo, kad pinigus gavo iš V. Badaraitės, tačiau ikiteisminio tyrimo metu moteris tvirtino, kad V. Bieliausko nurodymu pinigus perdavė kitiems asmenims.

„Tai reiškia, kad raštelio turinys neatitinka realių aplinkybių – V. Bieliauskas negavo tų pinigų, - pabrėžė Z. Pečiulis – Tačiau tada kyla klausimas, kodėl jis pasirašė? Žmonės, kurie pažinojo V. Bieliauską, sako, kad raštas iš tikrųjų yra panašus į V. Bieliausko, tačiau stilius ir minčių dėstymas – ne V. Bieliausko. Žinoma, nėra nieko blogo, jeigu kas ir padiktuoja tekstą, tačiau jeigu diktuojama žmogui, kuris tuo metu nesuvokia, ką daro, tuomet iškyla abejonių dėl raštelio patikimumo“.

Gali būti paskirta pomirtinė ekspertizė

Advokatas neslėpė, kad ateityje gali prašyti atlikti V. Bieliausko pomirtinę teismo psichiatrijos ekspertizę.

„Mūsų klientė atstovauja savo nepilnametės dukros interesus, ji negali patikėti rašteliu, todėl kaip motina privalo išnaudoti visas teisines galimybes“, - pabrėžė Z. Pečiulis.

„Baudžiamoji byla man bus nutraukta, tačiau šiuo metu prokuroras atostogauja ir dar nesurašė nutarimo, - po teismo posėdžio DELFI sakė V. Badaraitė. – Manau, kad tuo visos problemos ir baigsis, juk yra raštelis, kad pinigus grąžinau“.

Buvusi V. Bieliausko mylimoji prieš teismo procesą vengė dėmesio – advokato nurodymu žurnalistams buvo uždrausta moterį net fotografuoti. Ar buvusio parlamentaro žmonai yra pagrįstai pareikštas ieškinys, Vilniaus apygardos teismo teisėja Rūta Burdulienė toliau aiškinsis spalio pradžioje.

Moterys ginčą baigė taikos sutartimi

DELFI primena, kad V. Bieliauskas nusižudė 2006-ųjų spalio 6-ąją, kitą dieną po to, kai įsiteisėjo teismo sprendimas dėl V. Badaraitės ir parlamentaro J. Čekuolio skyrybų.

V. Badaraitei liko šimtas procentų „Status“ grupei priklausančios saugos tarnybos „Ekaba“ akcijų. Jos oficialia moters nuosavybe tapo dar prieš sugyventinio mirtį.

Dėl V. Bieliausko palikimo teismuose bylinėjosi ir buvusi verslininko žmona bei nesantuokinę dukrą auginanti moteris, tačiau jos ginčą baigė taikos sutartimi.