Paskutinė sąrašus pristatyti suskubo parlamentaro Juliaus Veselkos vadovaujama Lietuvos liaudies sąjunga „Už teisingą Lietuvą“.

Iš viso savo narius susiskaičiavo ir duomenis ministerijai pateikė 22 politinės partijos, tarp kurių yra visos valdančiosios partijos bei naujai įsisteigusiosios.

Tarp didžiausių partijų yra Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, kurie turi daugiau nei 18 tūkst. narių, Lietuvos socialdemokratų partija su daugiau nei 15 tūkst. narių ir Darbo partija, kuri skaičiuoja apie 13 tūkst. partijos bilietą turinčių žmonių.

Be minėtų didžiausių partijų, duomenis apie narių skaičių ministerijai pateikė „Tvarka ir teisingumas“ (1,8 tūkst. narių; finansinės veiklos deklaracijoje nurodo 6,5 tūkst.), Lietuvos lenkų rinkimų akcija (daugiau nei 1 tūkst.), valstiečiai liaudininkai (3,2 tūkst.), Naujoji sąjunga (socialliberalai) (apie 6,5 tūkst.), Liberalų sąjūdis (1,7 tūkst.), Pilietinės demokratijos partija (2 tūkst.), Liberalų ir centro sąjunga (4,5 tūkst.).

Iš neparlamentinių partijų narių sąrašus Teisingumo ministerijai pristatė Stanislovo Buškevičiaus partija “Jaunoji Lietuva“ (1,3 tūkst., deklaracijoje – 1,5 tūkst.), Arvydo Akstinavičiaus vadovaujama Lietuvos socialdemokratų sąjunga (apie 1,5 tūkst.), Gedimino Vagnoriaus Krikščioniškoji konservatorių socialinė sąjunga (daugiau nei 1 tūkst.), Arūno Grumado Lietuvos centro partija (1,3 tūkst.), taip pat Rusų sąjunga (apie 1,2 tūkst.), Lilijanos Astros tautinė partija „Lietuvos kelias“ (apie 1,5 tūkst.), Vytauto Šustausko Laisvės sąjunga (1,4 tūkst.), dabartinio parlamentaro, mandatą pelniusio ne pagal partijos sąrašą, J. Veselkos Lietuvos liaudies sąjunga „Už teisingą Lietuvą“ (1,2 tūkst.) bei Pensininkų partija (daugiau nei 2 tūkst. narių).

Rinkimuose dalyvauti panoro ir naujosios partijos: „Frontas“ (2,4 tūkst.), Arūno Valinsko Tautos prisikėlimo partija (1,4 tūkst.), Leiboristų partija (1,2 tūkst.).

Pasak Teisingumo ministerijos Registrų departamento direktoriaus Klaidos Navicko, partijų sąrašai tikrinami specialia programa, kuri sulygina juos ir nurodo, jeigu esama klaidos, trūksta duomenų arba vienas ir tas pats asmuo randamas skirtingų partijų sąrašuose.

Likus 65 dienoms iki rinkimų politinės partijos privalo Teisingumo ministerijai pateikti savo narių sąrašus, o ši savo ruožtu patikrina, kad sąrašuose nebūtų „mirusių sielų“ ir kad bendras narių skaičius atitiktų įstatymų reikalavimus – tai yra nebūtų mažesnis nei 1 tūkst.

Pasibaigus terminui partijų pateikti sąrašai nėra tikrinami.