Tėvynės sąjunga šių metų pradžioje, pateikdama praėjusių metų finansinės veiklos deklaraciją, nurodė turinti 13 tūkst. 984 narius, tačiau gegužę susijungus su Lietuvos krikščionimis demokratais bei įsiliejus tautininkams, nauju jungtiniu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vardu pasivadinusi politinė jėga skaičiuoja 18 tūkst. 160 narių.

Teisingumo ministerijos duomenimis, TS-LKD nurodytas narių skaičius yra didžiausias iš 15-kos savo narių sąrašus pateikusių partijų.

Antroji pagal narių skaičių – Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Socdemai ministerijai pateikė duomenis, kad jos gretose yra 15 tūkst. 480 narių. Remiantis finansinės veiklos deklaracija už 2007 m., kiek anksčiau partijos nario bilietą turėjo 15 tūkst. 478 žmonės, o deklaracijoje už 2006 m. nurodyta, jog LSDP tuomet turėjo 14 tūkst. 805 narius.

Tuo tarpu kiek anksčiau už burnojimą prieš Leo LT bendrovę bei partijos vadovybę iš LSDP išmestas A. Paleckis skelbėsi, jog iš socdemų gretų išsivedė gausybę bendražygių, bet LSDP pateikiama narių dinamika šio pokyčio nerodo.

Pats A. Paleckio „Frontas“ Teisingumo ministerijai deklaravo turįs 2 tūkst. 458 narius.

Trečioji vieta, skaičiuojant narių skaičių, atitenka Darbo partijai, kuri ministerijai deklaravo 12 tūkst. 902 partiečių. Nuo šių metų vasario 29 d., kai buvo pateikta metinė finansinė ataskaita už 2007 m., partija neteko apie 700 narių, nes tuomet nurodė savo gretose esant 13 tūkst. 601 asmenį.

Naujoji sąjunga (socialliberalai) suskaičiavo 6 tūkst. 507 narius, o finansinėje deklaracijoje už praėjusius metus jų buvo 6 tūkst. 485. Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) atsakingojo sekretoriaus Klemenso Rimšelio teigimu, šįmet partija priskaičiavo apytiksliai 4 tūkst. 700 narių, anksčiau partijos bilietą turėjo 4 tūkst. 43 žmonės.

Tuo metu Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga (LVLS) Teisingumo ministerijai pateikė 3 tūkst. 277 narių sąrašą. Finansinėje ataskaitoje grafoje prie partijos narių skaičiaus nurodyta 2 tūkst. 500 narių.

Skirtingai, nei kitos partijos, „Tvarka ir teisingumas“ nutarė nevargti ir ministerijai pateikė apytiksliai 1 tūkst. 800 narių sąrašą, tačiau, kaip teigia atsakingasis „tvarkiečių“ sekretorius Rimas Ručys, partijoje iš viso yra apie 7 tūkst. narių.

Politinės partijos prieš rinkimus Teisingumo ministerijai pateikia savo narių sąrašus, o ši savo ruožtu patikrina, kad sąrašuose nebūtų „mirusių sielų“ ir kad bendras narių skaičius atitiktų įstatymų reikalavimus – tai yra nebūtų mažesnis nei 1 tūkst.

Šiuo metu savo narius susiskaičiavo ir duomenis ministerijai pateikė 15 politinių partijų: „Tvarka ir teisingumas“, Darbo partija, „Frontas“, partija “Jaunoji Lietuva“, socialdemokratai, liberalcentristai, Arūno Valinsko Tautos prisikėlimo partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija, Lietuvos socialdemokratų sąjunga, konservatoriai, valstiečiai liaudininkai, Lietuvos centro partija, leiboristai, Krikščioniškoji konservatorių socialinė sąjunga ir socialliberalai.

Pateikimo terminas tęsiasi iki rugpjūčio 7 d. Sąrašus pateikusios ir įstatymų reikalavimus atitinkančioms partijoms atsiveria kelias rudenį dalyvauti Seimo rinkimuose.