"Policininkai areštavo kirpėjus iš Khair Khana, Taimani, Karte Parwan bei Charahi Ansari apylinkių. Vienintelė pareigūnų įvardinta priežastis buvo ta, kad jaunuolių plaukai kirpyklose yra kerpami "Titaniko" stiliumi," teigė Shahr-I-Nau prekybos centre dirbantis kirpėjas.

"Talibano (religinės policijos) teigimu, kirpėjai populiarina antiislamiškas vakarietiškas šukuosenas." "Antiislamiška" DiCaprio šukuosena tapo populiari Afganistano jaunuolių tarpe jau prieš 3 metus, kai šalyje pradėjo plisti "Titaniko" vaizdo kasetės.

Pasak vietos gyventojų, religinė Talibano policija, oficialiai žinoma kaip Dorybės skatinimo ir blogio prevencijos ministerija, taip pat liepė vyrams nusikirpti "neislamiškas” DiCaprio stiliaus kirpčiukus.

Talibanas, islamo šalininkų judėjimas, 1996-aisiais užėmęs šalies sostinę Kabulą, priėmė ypač griežtą Šariato įstatymą, daudžiantį klausytis muzikos ir žiūrėti televizorių bei aiškiai apibrėžiantį vyrų ir moterų aprangą.

Moterų drabužiai turi pridengti jas nuo galvos iki kojų, o vyrams draudžiama kirpti barzdas bei raitytis drabužių rankoves. Nepaisant "neigiamos" vakarietiškos kultūros įtakos apribojimų, daugelis Afganistano gyventojų už uždarų durų šaiposi iš šio įstatymo, o norėdami išvysti kokį nors vakarietišką filmą, važiuoja į kaimyninio Pakistano kino teatrus.

Nors šalyje yra nevaržomai demonstruojami indiški filmai, tačiau vietos gyventojams milžinišką įspūdį padarė "Titanikas". Milžiniškas laivas tapo ypač populiariu prekybiniu ženklu, kurį galima išvysti tiek ant kosmetikos priemonių, tiek ir ant drabužių, avalynės, vestuvinių tortų, transporto priemonių ir netgi ryžių.