Kūrybinės dirbtuvės - buitinės technikos gamintojos „Electrolux“ ir naujienų portalo DELFI organizuoto konkurso dalis.

Dalyvauti projekte „Nacionaliniai sirgalių marškinėliai“ ir prisidėti prie olimpiečių palaikymo buvo kviečiami visi sporto aistruoliai. Iki liepos 29 d. visi norintys siuntė savo sukurtą olimpiečių palaikymo marškinėlių eskizą ir iš 50-ies eskizų autorių dešimt buvo pakviesti į viešas kūrybines dirbtuves, įsikūrusias Vilniaus Kudirkos aikštėje.

Prisijungti prie kūrybinio proceso buvo kviečiami ir visi Lietuvių sportininkų pasiekimams neabejingi Gedimino prospekto praeiviai. Iš pradžių drąsuolių buvo vos keli, tačiau netrukus kūrybinės dirbtuvės lūžo nuo meninius gebėjimus norėjusių pademonstruoti tautiečių.

Per dvi valandas sporto entuziastai išpiešė daugiau nei penkiasdešimt marškinėlių. Nors olimpinėse žaidynėse jėgas išbandys įvairių sporto šakų atstovai, buvo akivaizdu, ką lietuviai labiausiai garbina (o galbūt geriausiai žino) – krepšinį. Vieni varžovus gąsdino užrašu „Mes jus padarysim“, kiti drąsino - „Pavarykit“, treti tiesiog didžiavosi kilme „Proud of being lithuanian“, o vienas dalyvis ant marškinėlių pavaizdavo į kašį dedančią pieningą karvutę....

Tekstiliniai dažai, žymekliai ir kitos dekoravimo priemonės tiesiog nyko akyse - proporcingai didėjo sporto aistruolių entuziazmas ir išradingumas.

Ant vienų marškinėlių rėkė meškiukas ir kitus ragino taip daryti „Garsiai rėkiam“, kitas piktas meškiukas ir žalias zuikis, įsitaisęs ant sukryžiuotų kaulų, bandė savo natūra įbauginti varžovus...

Kūrybinėse dirbtuvėse apsilankęs dizaineris Vitalijus Autukas DELFI sakė norėjęs sukurti kažką netradicinio - taip ant baltų marškinėlių atsirado stilizuotas olimpinių žiedų fragmentas.

Dirbtuvėse „iškepti“ marškinėliai buvo kabinami čia pat įrengtoje ekspozicijoje, o vėliau perkelti į prekybos centro „Gedimino 9“ erdves, kur apsilankę galėsite išvysti visus darbus.

Netrukus visų marškinėlių nuotraukos pasirodys ir DELFI. Čia daugiau nei savaitę – rugpjūčio 4 - 10 d. – galėsite balsuoti už labiausiai patikusius.

Trys populiariausių marškinėlių autoriai bus paskelbi rugpjūčio 11 d. ir apdovanoti prizais - „Electrolux“ skalbykle bei dulkių siurbliais.

Šiais metais Pekino olimpiadoje bus galima palaikyti per 70 Lietuvą atstovausiančių sportininkų: Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjus, penkiakovininkus Edviną Krungolcą ir Andrejų Zadneprovskį, disko metiką Virgilijų Alekną, sunkiaatletį Ramūną Vyšniauską, Dainą Gudzinevičiūtę, lengvaatletę Živilę Balčiūnaitę, Austrą Skujytę, dviratininkes Simoną Krupeckaitę, Editą Pučinskaitę, plaukikus Rolandą Gimbutį, Vytautą Janušaitį, irkluotojus Egidijų Balčiūną, Alvydą Duonėlą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją