– Kas yra didžiausia pasaulyje katalikiška šalis?

– Gyventojų skaičiumi ar teritorija?

– Gyventojų skaičiumi.

– Gyventojų skaičiumi… Na čia jau tikrai sunku pasakyti, netyrinėjau ir nežinau, per daug nesidomėjau, bet… bet… Nežinočiau, tikrai nežinočiau, kas yra didžiausia, bet kadangi Europa dabar yra apjungta, Europoje, manyčiau, katalikų yra daugiausia. Galiu pagal žemynus (juokiasi).

– Kas pavaizduota ant 500 Lt banknoto?

– O…Jį taip retai matau, kad tikrai neįsidėmėjau (juokiasi). Tikrai nepamenu. Nepamenu, kada paskutinį kartą jį mačiau. Dabar labai bloga sistema, kadangi atlyginimus moka į korteles.

– Kur yra Pasaulio stogas?

– (Pagalvojusi) Himalajai gal?

– Kokie filmai yra gavę daugiausiai Oskarų?

– Čia irgi negalėčiau pasakyti. Tikriausiai tai – Holivudo filmai, bet tikrai negaliu pasakyti pavadinimų.

Teisingi atsakymai

Didžiausia pasaulyje katalikiška šalis yra Brazilija. Šią religiją išpažįsta 73,9 proc. iš beveik 187 mln. jos gyventojų.

500 Lt banknoto averse nupieštas „Tautiškos giesmės“ autorius, rašytojas ir gydytojas Vincas Kudirka, reverse mūsų šalies gamtovaizdžio fone pavaizduotas Lietuvos laisvės varpas.

„Pasaulio stogu“ vadinama aukščiausia Žemėje kalnų grandinė – Himalajai.

Daugiausiai Oskarų statulėlių – po 11 – yra gavę trys filmai: „Ben Huras“ (1959 m., nominuotas 12-oje kategorijų), „Titanikas“ (1997, 14 nominacijų) ir „Žiedų valdovas. Karaliaus sugrįžimas“ (2003 m., 11 nominacijų).

A. Staponkienė, išgirdusi teisingus atsakymus, dėkojo už naujas ir primintas žinias. Nepamiršti kitą Himalajų pavadinimą jai padėjo jaunystės pomėgis kopti į kalnus. Prisiminti, kurie filmai susišlavė daugiausiai Oskarų, politikei esą sutrukdė tai, kad jie buvo apdovanoti pernelyg seniai.

O išgirdusi, kas pavaizduota ant didžiausios nominacijos litų banknoto, parlamentarė teigė tai žinojusi, tik pamiršusi. „Viskas dėl tų kortelių“, - juokėsi „valstietė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją