Šis braižas būdingas visoms jo kolekcijoms be išimties. Kiekviena panorusi apsirengti patogiai, bet išdidžiai žengti Niujorko grindiniu, pasipuošusi prabangiu šiltu paltuku ar dailia suknute – neapsiriks. Dizaineris stengiasi, kad jo kolekcijose moterys rastų tai, kas reikalinga visiems gyvenimo atvejams (o moterų pasaulyje kartais tokių būna!).

Kiekvienos moters spintoje turėtų būti: puiki balta palaidinė, smėlinės spalvos paltas, lietpaltis, pilkos flanelės kelnės, švelnaus kašmyro megztukas, rudos spalvos krokodilo odos basutės ir juodos spalvos suknelė „futliaras“.

Amerikietiška svajonė

Michaelis Korsas – dar vienas niujorkietis dizaineris. Jis gimė 1959 metais. Būdamas devyniolikos metų, pradėjo kurti pirmuosius savo drabužius. Mokėsi Mados technologijos institute Niujorke. 1981 metais pristatė pirmąją kolekciją Michaelio Korso vardu. 1997 metais Michaelis tapo „Celine“ firmos ženklo meno vadovu. 2002 metais pristatęs vyriškų drabužių liniją, išėjo iš „Celine“ mados namų ir daugiausia laiko skyrė savo drabužių linijai.

Negana to, 2004 m. jis sukūrė dar dvi papildomas drabužių ir aksesuarų linijas pavadinimais „MICHAEL Michael Kors“ bei „KORS Michael Kors“. „KORS“ drabužių linija – tarsi tarpinė stotelė tarp „Michael Kors“ linijos ir „MICHAEL Michael Kors“, kurioje papildomai kuriami moterų aksesuarai, avalynė ir rankinės. „KORS“ linija skirta avalynei.

Dizainerio kuriamas įvaizdis – seksualus prabangumas, derinamas su sportiniu stiliumi. Subtili estetika, seksuali „Amerikietiška svajonė“. Kas yra grožis? Grožis – tai pasitikėjimas savimi ir humoro jausmas. Michaelis Korsas semiasi įkvėpimo iš moterų, besikeičiančių jų nuotaikų ir poreikių. Idėjų šturmas vyksta visur ir visada, labiausiai jo mintis ženklina popkultūra.

Įspūdžiai krinta kaip laiškai į pašto dėžutę: iš filmų, teatrų, televizijos, galiausiai – muzikos ir mamos su močiute. Dizainerio kolekcijų filosofija: glazūras, sumaišytas su komfortu. Jo gyvenimo ir kūrybos šūkis: „Įsiklausyti į savo instinktus ir visuomet išlikti atviram naujovėms ir smalsiam“.

Franko Sinatros jaunystės laikai

Paskutinė šio dizainerio kolekcija dvelkia rudenišku glamūriniu vėjeliu. Ne gana to, tai mišri kolekcija tiek vyrams, tiek moterims. Ant podiumo kaip laputės nusileidžia smėlio spalvos kostiumėliais pasipuošusios, tamsiais akiniais pasidabinusios ir šalikėliais apsisiautusios damos. Vyrai galėtų žavingai kilstelėti skrybėlę kiekvienai savo kolegei, nes atrodo, kad grįžo Franko Sinatros jaunystės laikai...

Kolekcijos paletė sudaryta iš švelnių ir šiltų smėlio spalvos tonų, kuriuos paįvairina alyvų ir žaliųjų alyvuogių spalvos, prisideda ir ochros atspalviai, pilkos, kreminės, sidabro spalvos. Moteriškiems modeliams būdingas elegantiškų eilučių derinys – tai sijonas, palaidinė ar suknelė ir paltas ar lietpaltis, būtinai pabrėžiantis dirželiu juosmens liniją.

Gausu ir kitų nuostabių aksesuarų: galvos apdangalų – skrybėlių, veidus puošia storų rėmelių akiniai a la septintojo dešimtmečio stilius, pečius dengia nuostabūs natūralaus kailio manto, rankose – lakuotos ir paprastos, krokodilo odos ar zomšos rankinės. Labai mėgstamos suknelės, daugiausia – pilkų atspalvių. Galima pasirinkti iš įvairių siluetų sijonų, nuo pieštuko siaurumo iki pūstų tulpės pavidalo.

Sijonų ir suknelių ilgis – žemiau kelių ir iki pusės blauzdų, vakarui naudojamas maksi. Audinių raštai abstraktūs, tapybiški, sukurti maišant tarpusavyje alyvų ir ochros spalvas. Viršutinėje dalyje mėgstamas trikotažas – megztukams, palaidinėms, šalia pūstų ar prigludusių prie kojų sijonėlių.

Vyriški modeliai nenusileidžia savo žavesiu moteriškiems deriniams – pilkų tonų tvidiniai lietpalčiai, flaneliniai kostiumai, kartais paįvairinami juostelių raštu. Tamsios, uniforminės mėlynos spalvos rankų darbo megztiniai, baltos kelnės, derančios su tamsių prigesintų atspalvių flaneliniais švarkais, zomšiniai lietpalčiai, kuriuos papildo aksesuarai – skrybėlės ir didelės rankinės.

Visa tai vainikuoja vakarui skirtas „sluoksnis grietinėlės ant braškių“... Moterims skirtos suknelės plaikstosi pavėjui šifoniniais sijonais, žvilga siuvinėtos karoliukais ir metalo spindesiu. Suknelės „futliarai“ iš kasdienių virsta nuostabiomis, pūstais sijonais ir be petnešėlių. Vyriškoji dalis atsiskleidžia kontrastų principu, juodos peteliškės ir balti švarkai derinami su juodomis kelnėmis, juodi frakai – su baltais marškiniais. Fantastiškai paprasta ir patrauklu!

Rodos, šis ruduo bus apsuptas šilto dizainerių rūpesčio, o jie jau pasistengė, kad ponios ir ponai būtų madingi ir glamūriniai, o pasipuošę nuostabiais ir jaukiais rūbais – nesušaltų!

Naujame žurnalo „Express Mada“ numeryje skaitykite:

Klasikos interpretacijos

Mados namai "Prada"

2008-2009 m. rudens-žiemos tendencijų abėcėlė moterims ir vyrams

Interviu su amerikiečių kilmės drabužių dizainere Jessica Harris

Vyriškos rankinės

Londone gyvenančios manekenės Erikos Stasiulevičiūtės interjeras