Padėti sergantiems vaikams sutiko daugiau nei 20 profesionalių dailininkų-lėlininkų iš Vokietijos, Olandijos, JAV, Olandijos, Latvijos, Lietuvos, Rusijos.

Kiekvienas projekto dalyvis kuriamoje lėlėje paliko dalelę savęs.

„Autorinėmis lėlėmis mes norėjome atkreipti visuomenės dėmesį į šią ligą, kuria serga ir vaikai, – teigia projekto organizatorė, Tarptautinio kultūros ir meno centro direktorė, Viktorija Voronova. – Juk vėžys nesirenka – serga ir berniukai, ir mergaitės, ir kūdikiai, ir paaugliai, serga ir kaimo, ir miesto vaikai, ir turtingi, ir vargšai.

Nėra būdo, kuris padėtų apsisaugoti vaikus nuo vėžio, tačiau sergantiems vaikams galima padėti. Tai išbandymas ne tik sergančiajam ir jo artimiesiems, bet ir mums visiems.

Šiais laikais vėžys jau išgydomas. Gėda ir baisu žinoti, kad vaikai miršta tik todėl, kad laiku neatsiranda žmonių, galinčių sumokėti už gydymą. Su tuo negalima taikstytis, su tuo reikia kovoti.

Esame labai dėkingi tiems, kurie sutiko dalyvauti projekte, tiems, kurie neliko abejingi ir nepraėjo pro šalį. Ir jeigu mūsų projektas padės išgyti nors vienam vaikui, mums tai bus didžiulė pergalė“.

Projekto dalyviai:

Kazimiera Prunskienė (Lietuva) ir Inara Liepa (Latvija)
Marius Jampolskis (Lietuva) ir Saša Petrova (Rusija)
Laima Vaikulė (Latvija) ir Irina Goriunova (Rusija)
Alina Orlova (Lietuva) ir Marlain Verchelst (Olandija)
Donatas Banionis (Lietuva) ir Margarita Ivanova (Rusija)
Artūras ir Agnė Zuokai (Lietuva) ir Irina Goriunova (Rusija)
Eglė Špokaitė (Lietuva) ir Marina Zimina (Rusija)
Vytautas V. Landsbergis (Lietuva) ir Tina Kamerbeek (Olandija)
Regimantas Adomaitis (Lietuva) ir Galina Beniušienė (Lietuva)
Adas Sendrauskas (Lietuva) ir Nives Cicin Sain (Kroatija)
Larisa Dmitrijeva (Lietuva) ir Ankie Daanen (Olandija)
Leonidas Pobedonoscevas ir Gerda Šaarman(Olandija)
Žilvinas Grigaitis (Lietuva) ir Nel Groothede (Olandija)
Eglė Jackaitė (Lietuva) ir Ana Salvador (Olandija)
Jurijus Smoryginas (Lietuva) ir Lija Pozdniakova, Vadim Martin (Rusija)
Leonidas Donskis (Lietuva) ir Jūratė Jasevičienė (Lietuva)
Juozas Statkevičius (Lietuva) ir Sju Ling Vang (Vokietija)
Nijolė Narmontaitė (Lietuva) ir Vita Kiseliūnienė (Lietuva)

Projekto metu sukurtų autorinių lėlių paroda atidaroma šių metų liepos 24 d., 17.00 val. Klaipėdoje, adresu: Šokių uostas, Liepų g. 8, ir vyks iki šių metų rugpjūčio 1 d. Vėliau paroda bus eksponuojama Palangoje ir Vilniuje.

Labdaros aukcionas įvyks šių metų rugsėjo 17 d. Vilniaus Rotušėje.

Medicininės statistikos duomenimis kiekvienais metais pasaulyje nuo vėžio miršta apie 100 000 vaikų. Tai – 250 vaikų kadien arba 10 vaikų kas valandą. Lietuvoje nuo vėžio kiekvieną mėnesį miršta du vaikai.

Vėžys – labai sunki, bet šiandien jau išgydoma liga. Didžioji dalis vaikų galėtų išgyventi, deja, neužtenka lėšų kvalifikuotai medicininei pagalbai, trūksta mūsų geranoriškumo, dalyvaujant kraujo ir organų donorystėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją