– Kas yra Australijos vadovas?

– Hm… Čia pavardę pasakyti? Kaip čia jis… Premjeras… Kitas klausimas. Dabar taip greitai nepamenu, gal vėliau prisiminsiu.

– Kada buvo išsiųstas pirmas elektroninis laiškas?

– (Pauzė) Gal devintajame dešimtmetyje?

– Kiek nepriklausomoje Lietuvoje, įskaitant ir tarpukarį, yra dirbę Vyriausybių?

– (Pauzė) Dabartinė yra trylikta. O prieš karą… Pirmas Seimas, antras… Bandau skaičiuoti pagal kadencijas. Ne, nepasakysiu.

– Ką geria karvės?

– Karvės? Vandenį. O Australijos premjero pavardė gal Howardas?

Teisingi atsakymai

Australija yra konstitucinė monarchija, formaliai valdoma Australijos karaliaus, kuriam atstovauja generalinis gubernatorius. Australijos karalius yra Didžiosios Britanijos monarchas, taigi dabar formali Australijos vadovė yra karalienė Elžbieta II. Tiesa, jos vaidmuo yra simbolinis. Generalinį gubernatorių pagal Australijos premjero pageidavimą skiria karalienė. Australijos premjeras yra Johnas Howardas.

Pirmą elektroninį laišką 1971 m. išsiuntė Ray’us Tomlinsonas.

Tarpukariu Lietuvoje dirbo 21 Vyriausybė, dabartinis Gedimino Kirkilo vadovaujamas ministrų kabinetas yra keturioliktas nuo Nepriklausomybės atkūrimo. Taigi ši Vyriausybė yra 35-a.

Karvės geria vandenį.

Pastarasis klausimas, ties kuriuo suklumpa nemažai žmonių, sakydami, kad karvės geria pieną, E. Masiuliui nesukėlė jokių problemų. Tolimosios Australijos premjero pavardę parlamentarui pavyko prisiminti tik po kelių minučių. Tačiau ne tik kiek Vyriausybių turėjo tarpukario Lietuva, bet net ir kelintas yra G. Kirkilo ministrų kabinetas, liberalas nepasakė.