Konservatorių lyderis Andrius Kubilius nebuvo reitinguojamas, o reitinguojamo sąrašo viršūnėje atsidūrė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė, antrasis - parlamentaras Jurgis Razma, trečioji pozicija atiteko frakcijos seniūnei Seime Irenai Degutienei.

Pastarajai partijos taryba anksčiau buvo numačiusi pirmąją poziciją, tačiau po skyrių verdikto politikė kiek nukrito.

Toliau sąraše rikiuojasi konservatorių sekretoriato vadovas, šią kadenciją nedirbantis Seime Arvydas Vidžiūnas, o penktasis – buvęs socialdemokratas, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Rimantas Jonas Dagys, kuris į šią poziciją šovė iš 23 vietos tarybos reitinge.

Šeštoji vieta po skyrių nuomonės pareiškimo teko Seimo nariui Audroniui Ažubaliui, po jo eina Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, teisininkas Stasys Šedbaras, aštuntoji liko Seimo narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė, devintasis – parlamentaras Kazimieras Starkevičius ir dešimtuką užbaigia Seime ir šią kadenciją dirbęs Rytas Kupčinskas.

Po skyrių nuomonės pareiškimo įvykę pokyčiai didžiausią vertę turėtų turėti jau minėtam R. J. Dagiui, kuris sąraše šoktelėjo per daugiau nei dešimt vietų. Skyrių reitingavimas palankus buvo ir parlamentarui Egidijui Vareikiui, kuris iš 36 vietos pakilo į 23, sėkmė šypsojosi ir Arimantui Dumčiui, kuris iš 43 pozicijos šoktelėjo į 28-ąją.

Didžiausi nuokryčiai sąraše priskirtini Demokratinės politikos instituto prezidentui Mantui Adomėnui. Pastarasis iš 5-osios pozicijos nukrito į 18-ąją. Skyrių verdiktas palankus nebuvo ir istorikui Arvydui Anušauskui, kuris iš 7 vietos nusmuko į 14-ąją, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Vidas Urbonavičius iš 14 vietos nukrito į 19-ąją, parlamentaras Edmundas Pupinis – iš 6 į 24, buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas Stasys Stačiokas – iš 13 į 39, buvęs tautininkas Gintaras Songaila – iš 10 į 42.

Plaukikas ir Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys Vidmantas Urbonas iš 53 vietos tepakilo iki 41-osios.

Krikdemams sąraše pagal susitarimą priklauso 2-a, 7, 12, 17 vietos bei tolesnės pozicijos skaičiuojant kas penktą vietą. Tai reiškia, kad pirmuoju numeriu konservatorių sąraše eis A.Kubilius, kuris nebuvo reitinguojamas, antrasis bus buvęs krikdemų lyderis Valentinas Stundys.

Iš viso Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąraše yra 140 kandidatų, tačiau krikdemai savo ruožtu yra pateikę dar 40 pavardžių. Skyrių reitingavimas pirmadienį dar bus svarstomas TS-LKD prezidiumo posėdyje, o galiausiai sąrašą turi patvirtinti partijos taryba.

Rinkimai Lietuvoje vyks spalio 12 dieną. Lietuvoje taikoma mišri rinkimų sistema, kai 70 kandidatų išrenkama daugiamandatėje rinkimų apygardoje, o likę 71 – vienmandatėse.

Iš viso Seime yra 141 vieta.