Vilniaus apygardos teismui ieškinį pateikęs E. Meidus nurodė, kad dėl sužalojimų neteko 20 proc. darbingumo, todėl prašo iš Vyriausybės priteisti beveik 138 tūkst. Lt turtinę žalą. Patirtus dvasinius išgyvenimus jis įvertino 50 tūkst. Lt.

Valstybė sveikatos sutrikdymą darbo metu patyrusiam teisėjui buvo išmokėjusi daugiau kaip 8 tūkst. Lt, tačiau Temidės tarnas mano, kad tai – nepakankama kompensacija.

Teisėjo nuomone, sveikatos sutrikdymą jis patyrė dėl neorganizuotos apsaugos teisme. Ja teismus prižiūrinčios institucijos pasirūpino tik po E. Meidaus užpuolimo.

Utenos rajono apylinkės teismo teisėjas E. Meidus buvo užpultas 2005-ųjų vasarį. Iš pradžių savo darbo kabinete buvo sumušta teismo posėdžių sekretorė Daiva Savickienė. Užpuoliką sugauti bandęs teisėjas E. Meidus taip pat patyrė fizinę prievartą. Sekretorė patyrė nesunkius sužalojimus, o teisėjas tą pačią dieną buvo išvežtas į Vilnių, kur buvo ilgą laiką gydomas.

Traumos padarinius jis jaučia lig šiol.

Prieš teisėją ir posėdžių sekretorę ranką pakėlė niekur nedirbantis ir vienos bylos baigtimi nepatenkintas 38 metų Vygantas Tamošiūnas. Iš pradžių sulaikytas įtariamasis su ikiteisminio tyrimo tyrėjais beveik nebendravo. Tačiau vėliau jis paaiškino teisėją ir sekretorę sumušęs dėl to, kad teisėjas neteisingai jį išskyrė su buvusia žmona. Ši skyrybų byla buvo išnagrinėta V.Tamošiūnui nedalyvaujant teisme.

Po incidento Utenos teisme buvo susirūpinta apsauga teismuose.

„Įvykiai Utenos rajono apylinkės teisme bei kituose teismuose, kai grasinama ir panaudojamas smurtas prieš teisėjus ar teismų darbuotojus, liudija, kad teismų apsauga nėra efektyvi ir teisėjai ar teismų darbuotojai bei proceso dalyviai teismų patalpose nėra saugūs. Problema spręstina neatidėliotinai", - buvo teigiama aiškinamajame rašte dėl teismų apsaugos skyrimo.

Su nukentėjusiuoju ir į teismą valstybę padavusiu E. Meidu DELFI nepavyko susisiekti – šiuo metu teisėjas atostogauja.