Tačiau kur kas patikimesnis paaiškinimas yra tai, jog sadomazochizmas yra įgimtas lytinis elgesys. Panašiai kaip homoseksualumas, jis pasitaiko tarp gyvūnų – daugelis gyvūnų rūšių poruodamiesi kandžiojasi.

Sadomazochizmas yra įprastas, rašo britų dienraštyje rašo Vivienne Parry. 1948 m. paskelbtame lytinio elgesio tyrime Alfredas Kinsey tvirtino, kad 50 proc. respondentų teigė jaučiantys erotinį malonumą, kai juos kandžioja, tačiau tikrasis skaičius turbūt yra vienas iš dešimties – ir tai vienodai pasitaiko tarp vyrų ir tarp moterų.

Ilgamečiai tyrimai parodė, kad į tokį elgesį labiau linkę yra išsilavinę žmonės. O gal tiesiog tokie žmonės dažniau lankosi pas psichoanalitikus, kurie ir rašo tokius straipsnius, svarsto žurnalistė.

Sadomazochistinis elgesys gali būti psichologinis arba fizinis. Nors kai kurie žmonės sadomazochizmą vertina kaip prievartą, svarbus skirtumas yra tai, kad jis vyksta abiejų šalių susitikimu.

Nėra įrodymų, kad tai būtų susiję su smurtiniais nusikaltimais, nors tai gali sukelti sutrikimą ir gėdą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją