Siūlome jums mėnesinį sveikimo ir organizmo valymo kursą pagal japonišką mitybos sistemą Nisi-vatanabe, kuri paremta tradiciškai vegetarišku Tekančios saulės šalies gyventojų racionu.

Šis svorio metimo būdas, nepaisant gana griežto jo pobūdžio, žalos jūsų organizmui tikrai nesukels. Varškės dienos keičiamos vaisių, daržovių ir žuvies dienomis, o tai reiškia, kad gausite visas jums reikalingas maitinamąsias medžiagas: baltymus, angliavandenius, riebiąsias rūgštis, ląstelieną, vitaminus, mineralus.

O dėl to, kad Nisi-vatanabe sistema susideda tiek iš dietos, tiek iš tolygaus, ramaus jos užbaigimo, jums negresia nekontroliuojamo apsivalgymo priepuoliai (juos dažnai sukelia “momentinės” dietos), dėl kurių šuniui ant uodegos nueina visos mūsų pastangos. Tik atminkite: atstatymo periodas po “žiaurios” dietos turi užimti tiek pat laiko, kaip ir pati dieta. Juk nėra nieko žalingesnio sveikatai kaip griežtas perėjimas nuo vieno raciono prie kito be jokių tarpinių etapų.

Svorio netekimas turi būti stabilus, o ne šuolinis. Sakykime, jei jūs nusprendėte mėnesį laiko apriboti savo mitybą, skirkite 2 savaites pirmajam etapui (pačiai dietai) ir tiek pat laiko antrajam – atstatymui. Tokiu būdu, naudojant Nisi-vatanabe sistemą, galėsite pagerinti savo figūrą ir sveikatos būklę viso labo per 2-6 savaites.

Tie, kurių viršsvoris ne didesnis kaip 5 procentai, gali naudoti atstatomojo etapo dietą kaip savarankišką – 3-4 savaitės “japoniško gyvenimo” padės jums išvalyti organizmą nuo šlakų ir padės atsikratyti dviejų – trijų nereikalingų kilogramų. Atstatomojo periodo racionas savaiminis – tai lengva dieta, skirta tiems, kurie nenori labai savęs apriboti.

PIRMASIS ETAPAS (Intensyvus lieknėjimas)

Kaitaliokite šias dietines dienas 1-3 tris savaites priklausomai nuo to, kokio pageidaujate rezultato. Rekomenduojamas valgymų skaičius per dieną – 5-6 kartai.

Salotų diena: pomidorai, agurkai, kopūstai, salotų lapai – bendrai turite suvartoti apie 1,2-1,5 kilogramo. Paruoškite žalių daržovių salotas ir užpilkite jas augaliniu aliejumi.

Obuolių diena: 1,5 kilogramo obuolių.

Varškės diena: 100-250 g neriebios varškės, trintos žalios daržovės (kopūstai, ropė) arba rūgštūs vaisiai su riešutais, 2-3 stiklinės žalios arbatos be cukraus arba erškėtuogių nuoviras.

Žuvies diena: 100-250 g neriebios žuvies, greitai apkeptos ant saulėgrąžų aliejaus, trintos žalios daržovės (kopūstai, ropė) arba rūgštūs vaisiai su riešutais, žalia arbata arba erškėtuogių nuoviras.

ANTRASIS ETAPAS reikalingas palaipsniniam išėjimui iš griežtos dietos. Kai jūsų svoris pasieks tą ribą, kurios ir siekėte, pereikite prie šio mitybos režimo. Nepamirškite, kad pagal laiką šis etapas turi trukti tiek pat, kiek ir ankstesnis. Nisi-vatanabe siūlo du atstatomojo periodo variantus. Išsirinkite, kuris jums labiau tinka (esant norui, juos galima maišyti).

Variantas I:

Pusryčiai: bet kokie švieži vaisiai.

Pietūs: daržovių salotos ir krakmolingas maistas (virtos daržovės arba bulvės, šiek tiek duonos).

Vakarienė: daržovės ir baltyminis maistas (galima kaitalioti – pirmą dieną valgyti varškę arba sūrį, antrą – riešutus, kiaušinius arba mėsą).

Variantas II:

Pusryčiai: daržovių salotos, riešutai, nesaldi arbata iš serbentų, gervuogių, aviečių arba erškėtuogių lapų. Praėjus dviems valandoms po pietų – vienas obuolys.

Pietūs: vegetariška sriuba, mažas gabalėlis virtos vištos (arba varškės, mėsos, žuvies, o geriausia – ne daugiau 100 g riešutų) su daržovių salotomis, arbata su šaukšteliu medaus.

Pavakariai: viena – dvi šviežių vaisių rūšys.

Vakarienė: virta žuvis, daržovių salotos, kompotas. Po 2 valandų – kefyras.

O dabar belieka tik užtvirtinti gautą rezultatą. Kad prarasti kilogramai (o dar ir su papildomais) labai greitai pas jus negrįžtų, pagal Nisi-vatanabe mitybos sistemą, reikia laikytis šių taisyklių:

1. Gerkite pakankamą kiekį skysčių (ne mažiau 3 litrų per dieną).

2. Neužgerkite maisto vandeniu. Stiklinę vandens galima išgerti ne vėliau kaip likus pusei valandos iki valgio.

3. Nevalgykite nei šalto, nei per daug karšto maisto (ta pati taisyklė galioja ir gėrimams) – tai trukdo virškinimo fermentų darbui. Be to, terminis produktų apdirbimas turi būti minimalus.

4. Nevartokite kavos, šokolado, stiprios arbatos, mėsos ir žuvies buljonų, rafinuotų produktų – aukščiausios rūšies miltų gaminių, valytų ryžių ir t.t.

5. Valgykite kuo daugiau natūralaus maisto: šviežių daržovių, vaisių, riešutų, saulėgrąžų – tai geriausias baltymų šaltinis. Pradėkite dieną sultingais vaisiais – organizmas juos lengviau įsisavina. Žiemą pamirkykite ir suvalgykite keletą džiovintų vaisių, o užpilą išgerkite.

6. Nors kartą per dieną reikia suvalgyti žalių daržovių salotų porciją – be aliejaus, acto, užpilų ir, pageidautina, be druskos. Naudingiausios yra kopūstų, žalių salotų, svogūnų, ridikų, pomidorų, agurkų salotos.

7. Bet kokios kilmės riebalus reikia valgyti labai mažais kiekiais. Jie neturi būti pakaitinti iki virimo, o kambario temperatūros. Nemaišykite jų su baltyminiu valgiu – mėsa, pienu, žuvimi ir riešutais, tačiau šiek tiek sviesto galima suvalgyti su duona arba koše. Taip pat reikia vengti ir per didelio baltymų vartojimo.

8. Sumažinkite druskos vartojimą, tačiau iš raciono jos visiškai nepašalinkite (suaugusiam žmogui reikia vidutiniškai 12 g druskos per dieną infarkto profilaktikai ir norint išvengti kraujagyslių trombozės). Maistą galima sūdyti kavos malimo mašinėlėje susmulkintais jūros augalais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją