Jie patepdavo žmones aliejumi, kuriame buvo medžiagos, vadinamos "kaneh-bosem", teigia straipsnio autorius Chrisas Bennettas (Krisas Benetas).

Ši medžiaga tikriausiai yra kanapių ekstraktas, jo tikriausiai būdavo ir smilkaluose, kuriuos Jėzus smilkydavo per ceremonijas, mano Ch.Bennettas, kuris savo išvadas remia kai kurių mokslininkų tvirtinimais.

"Abejonių dėl kanapių vaidmens judėjų religijoje beveik nekyla", - sakė Bostono universiteto klasikinės mitologijos profesorius Carlas Ruckas (Karlas Rukas).

Kalbėdamas apie kanapes per ceremonijas naudotuose aliejuose, jis pridūrė: "Akivaizdu, kad dėl nevaržomų galimybių jų įsigyti ir senos ankstyvojo judaizmo tradicijos ...jų neišvengiamai turėjo būti ir (krikščionių naudotuose) mišiniuose".

Ch.Bennettas mano, kad Jėzaus aliejais patepti žmonės buvo tiesiog panardinti šiame stipriai veikiančiame mišinyje. "Nors dauguma šiuolaikinių kanapes vartojančių žmonių jas rūko arba valgo, aliejuje ištirpdyti aktyvieji jų komponentai gali būti pasisavinami ir per odą", - sakė jis.

Cituodamas Naująjį Testamentą Ch.Bennettas teigia, kad Jėzus savo mokinius tepė aliejumi ir skatino juos tepti kitus pasekėjus. Tuo būtų galima paaiškinti Evangelijose minimą akių ir odos susirgimų išgydymą.

"Jei kanapės buvo vienas svarbiausių senovinio patepimui naudoto aliejaus komponentų ir jei patepimas šiuo aliejumi padarė Jėzų Kristų bei jo pasekėjus krikščionimis, kanapes vartojančių žmonių persekiojimas gali būti laikomas antikrikščionišku", - daro išvadą Ch.Bennettas.