Gelbėjimosi liemenė, viena iš šešių, išlikusių po laivo katastrofos, greičiausiai išplaukė į krantą „Titanikui" paskendus. Manoma, kad ji taip ir nebuvo panaudota, kadangi pečių dirželiai liko nepaliesti.

Gelbėjimosi liemenės dažniausiai buvo nuplėšiamos nuo išgyvenusių laivo keleivių, kai jie buvo rasti. Aukciono namų vadovas Greggas Dietrichas teigė, kad liemenė greičiausia išsitepė tepalais ir krauju plūduriuodama jūroje.

"Visiškai akivaizdu, kad ji kurį laiką plūduriavo vandenyje. Tuo galima paaiškinti, kad ant jos neliko spausdinto ženklinimo ir ji sutepta tepalais bei krauju", - teigiama aukciono namų interneto svetainėje.

Laivas, kuriuo plaukė 2 tūkst. 200 žmonių, nuskendo 1912 metais Atlanto vandenyne per pirmąją kelionę iš britų Sautamptono uosto į Niujorką. "Titanikas" atsitrenkė į ledkalnį. Per didžiausią pasaulyje laivo tragediją žuvo 1 tūkst. 496 žmonės ir tik 306 keleiviams pavyko išsigelbėti.

Liemenę pakrantėje rado kanadietis ūkininkas Johnas Jamesas Dunbaras.

Gelbėjimosi liemenę nusipirkusio asmens pavardė neskelbiama. Pernai kita liemenė iš "Titaniko" Londone buvo parduota už 119 tūkst. dolerių.