Visi šie reikmenys žalsvi kaip patys banknotai.

Kaip DELFI sakė banko Rinkodaros ir ryšių su visuomene departamento komunikacijos skyriaus vadovė Jorūnė Juodžbalytė, šios rašymo priemonės pagamintos JAV, o pirktos iš platintojų Europoje.

Viena rašikliui pagaminti sunaudojama apie 3 gramai banknotų, vienas banknotas, nepriklausomai nuo nominalo, sveria apie 1 gramą. Ekologiškos rašymo priemonės gaunamos perdirbtą banknotų masę purškiant ant pieštuko ar tušinuko šerdies, rašiklio kamštelis pagamintas iš perdirbtų padangų

Lietuvos bankas iš nedidelės dalies perdirbtų litų banknotų taip pat pasigamina suvenyrų – smulkintų banknotų briketų, tačiau daugumą likusių sunaikina.

DELFI jau rašė, kad pernai atlikta apklausa parodė, jog trečdalis įmonių žino, kas yra „žalieji pirkimai" , tačiau mažai kas tuo vadovaujasi.

„Žaliaisiais pirkimais" vadinami pirkimai, kai renkantis prekes arba paslaugas atsižvelgiama į jų daromą poveikį gamtai ir aplinkai.

Europos rinkoje galima nusipirkti visų rūšių „žaliųjų" gaminių, kurie gaminami tausojant aplinką ir yra perdirbami, tačiau nėra bendrų žymėjimo kriterijų, todėl pirkėjas iš tiekėjo turėtų reikalauti specialaus sertifikato, įrodančio pirkinio „žalumą" .

Pagal Europos Sąjungos direktyvas valstybės narės, siekdamos pagerinti aplinkos apsaugą, turi imtis priemonių, kurios ribotų atliekų susidarymą, skatintų švarias technologijas ir gamybą produktų, kurie gali būti perdirbami ir pakartotinai naudojami.

Lietuvos Vyriausybė yra įsipareigojusi priimti specialią programą, reglamentuojančią „žaliuosius pirkimus".