Kosmetologų teigimu, nors šis procesas neišvengiamas, parinkus tinkamas kosmetines priemones, jį galima atitolinti.

Jei jūsų oda sausą veidą prauskite minkštu šiltu vandeniu, nenaudokite tualetinio muilo, spiritinio tualetinio vandens ar spiritinio losjono.

Sausos odos neplaukite kietu šaltu vandeniu, nenaudokite tualetinio muilo, spiritinio tualetinio vandens ar spiritinio losjono. Jei oda sausa, taip pat nepatariama naudoti kosmetikos priemonių, kurių sudėtyje yra spirito, glicerino ar gyvsidabrio. Turintiesiems tokią odą rekomenduojama kasdien valgyti kuo daugiau įvairių daržovių, ypač morkų, burokėlių, žalių svogūnų, vartokite vitaminų A, C, E, įvairių augalinių aliejų.

Ar žinote, kad:

į sausos odos priežiūrai skirtų kosmetinių preparatų sudėtį turi įeiti drėkinamosios ir gaivinamosios medžiagos, vitaminai A, E, C, D -pantenolis, provitaminai, mikroelementai, aminorūgštys, fitosteroliai ir fitohormonai,

sausą odą teigiamai veikia augaliniai nakvišų, makadamijų riešutų, vynuogių kauliukų, agurklių, avokadų, linų, simondsijų, migdolų, saulėgrąžų aliejai, kurie pariebina kosmetikos priemones, suteikia joms lyginamųjų ir maitinamųjų savybių, pagerina odos išvaizdą, suminkština ir išlygina epidermį,

perkopusios per keturiasdešimtmetį moterys, turėtų rinktis kosmetikos priemones su flavonoidais ir fitohormonais, kurie sulėtina odos senėjimo procesus, pagerina odos ląstelių aprūpinimą krauju, drėkina odą, jai suteikia elastingumo bei neleidžia atsirasti raukšlėms.

sausai ir jautriai odai tinka švelnūs enziminiai šveitikliai, mišriai ir seborėjinei odai - kosmetinės priemonės su smulkiagrūdėmis šveičiamosios medžiagomis.