Visi septynerių metų ciklai užsibaigia „lemtingais“ metais: 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49 ir taip toliau. Nuo septynerių ir keturiolikos metų sunkumus nugalėti paprastai padeda tėvai. O nuo dvidešimt vienerių metų mes jau patys kontroliuojame savo likimą ir tik nuo mūsų priklauso, kaip nugyvensime šį savo gyvenimo ciklą. Pereiti iš vieno ciklo į kitą nepastebimai ir neskausmingai mažai kam pavyksta, vis dėlto sušvelninti šį perėjimą įmanoma, o sukurti tvirtą pagrindą sėkmingam kitam periodui – būtina.

21-27 metai: „Laikas gyventi savo gyvenimą ir daryti savo darbus“

Dvidešimt vienerių jūs – jau ne paauglė, o suaugusi moteris. Užteks blaškytis, rinktis, protestuoti ir demonstruoti. Bandymų ir klaidų laikas baigėsi. Būdamos dvidešimt vienerių dauguma merginų išteka, priima sprendimą apsigyventi kartu su draugu atskirai nuo šeimos arba suvokia, kad kol kas dar nenori galvoti apie šeimą.

Jei iki šiol dar neradote savo gyvenimo kelio, Saturnas pats ant jo negailestingai užves. Australų dainininkė Kylie Minogue 21 metų išgyveno audringą romaną su gražuoliu narkomanu Michaeliu Hutchence‘u, grupės INXS solistu. Aistra mielą muilo operų žvaigždutę pavertė seksualia sirena, aistringų peripetijų dėka ji uždainavo – ir visai neblogai. Bet tada Michaelas susižavėjo fotomodeliu Helena Christensen. Kylie galėjo ir toliau stengti susigrąžinti savo mylimąjį, bet ji pasirinko karjerą. Po kelerių metų buvęs mylimasis nusižudė, perdozavęs antidepresantų ir raminamųjų, palikęs draugę su judviejų pusantrų metų vaiku. O Kylie trisdešimties metų virto pasauline garsenybe.

Priversk laiką dirbti tau

Sukakus 21 metams pagalvokite, ko tu iš tikrųjų norite, ir darykite tai. Visi kiti septyneri jūsų gyvenimo metai priklausys nuo to, ar pasiryšite pasielgti savaip, ar vėl ko nors paklausysite. Nebijokite klaidingo pasirinkimo: padarysite kvailystę – gyvenimas tuo nesibaigs, įgysite patirties, kuri vis tiek jums pravers. O jei nieko nedarysite, viskas jūsų gyvenime ateis septyneriais metais vėliau.

28-34 metai: „Imk, ką nori, ir už tai sumokėk“

Būdama 28 turite suvokti: turėsite atsakyti už visas savo poelgių pasekmes. Toms, kurios nesuvoks, Saturnas garantuos skaudžias pamokas. Jauna moteris su dviem vaikais meta gerą vyrą dėl kito, nes yra tikra, kad jai reikia meilės, kurios nepatyrė santuokoje. Po pusės metų ji praranda darbą, dar po dviejų savaičių nuo insulto miršta tėvas. Po kelių mėnesių ji išsiskiria su draugu, o paskui slaugo sunkiai apsirgusią dukterį.

Galima pasakyti, kad visa tai – tik tragiški sutapimai. Bet, kaip sako Rytų išmintis, „bet koks atsitiktinumas turi savo priežastį“. Negalima palikti vyro ir nenuliūdinti tėvų; negalima dirbti mėgstamo darbo patiriant nuolatinį stresą; lengvabūdžiai meilužiai paprastai būna niekam tikę vyrai ir tėvai, o mūsų vaikai priklauso nuo mūsų nuotaikos kaip gėlės nuo saulės. Jei nesuvoksime pirmos pamokos, bus ir antra, ir trečia, ir jūs papulsite į beprotišką septynerių metų ciklą, kurio metu taisysite padarytas klaidas.

Priverskite laiką dirbti jums

Būnant 28 atrodo, kad gyvenimas klostosi kažkaip ne taip ir reikia jį pakeisti: pastoti be vyro sutikimo, pakeisti darbą, pasakyti ištikimai ir mylimai draugei, kad ji nuobodi. Nedarykite to. Būnant 28 reikia kurti ir įgyti, o ne prarasti, ir nesvarbu, apie ką kalbama: draugus ar santuoką. Raskite žmogų, su kuriuo galėtumėte apie tai pasikalbėti, perskaitykite kalną psichologijos knygų ir daugiau galvokite apie tai, ką išgirdote ir ką perskaitėte. Kitaip koks nors neapgalvotas poelgis atneš ištisą nelaimių virtinę.

35-41 metai: „Tobulumo, harmonijos ir pusiausvyros laikas“

Bet jo pradžia būna sudėtinga. Tomas Cruise‘as pareiškė savo žmonai Nicole Kidman, kad nori su ja skirtis, per jos 35 gimtadienį. Po mėnesio ji patyrė persileidimą ir ilgam užsisklendė namie, kad suprastų, kaip gyventi toliau. Ir nors galiausiai liko vieniša, bet labai išgražėjo ir gavo „Oskarą“.

Mariną ankstų šeštadienio rytą pažadino vyras ir pareiškė, kad sutiko savo pirmąją jaunystės meilę, jo širdyje viskas apsivertė ir dabar jam norisi pagyventi vienam ir suprasti, ką daryti toliau. Marina rūpinosi tik dukrele bei namais ir sutuoktiniui išėjus liko visiškai be pragyvenimo šaltinio. Vyras pažadėjo suteikti išlaikymą. Bet jei jie išsiskirs? Kaip tada gyventi? Ir ko ji pati pasiekė, sulaukusi gyvenimo vidurio?

Skaudus smūgis jai parodė: mieloji, su tavimi nuobodu kalbėtis, tu neturi profesijos, užtat priaugai 20 nereikalingų kilogramų, tu nematydavai pokyčių vyro elgesyje ir gyvenai iliuzijų pasaulyje. Marina įsidarbino pardavėja ir užsirašė į buhalterių kursus. Po pusmečio vyras grįžo. Ji sulieknėjo ir pradėjo domėtis ne tik vaikų auklėjimu, bet ir šiuo bei tuo daugiau.

Priversk laiką dirbti tau

Jei sulaukusi 35 metų neturite vaikų – metas gimdyti. Jei nėra profesijos – metas mokytis. Jei niekad nemokėjote vairuoti – išmokite. Ta, kuri niekino virtuvę, turi mokytis kulinarijos. Namų šeimininkei verta pagalvoti apie darbą kelias valandas per savaitę. Reikia sukurti pusiausvyrą gyvenime, kitaip tuos septynerius metus praleisite nusileidusioje svarstyklių lėkštelėje.

42-48 metai: „Laikas didelėms permainoms“

Štai ir pasirodė tos raukšlės, kurių neįmanoma nepastebėti, ir jau niekas nepavadins jūsų „mergaite“ net iš nugaros. Atėjote pas ginekologę pasiskųsti dėl nereguliaraus ciklo, o ji abejingu balsu ištaria: „O apie artėjantį klimaksą nepagalvojote?“

Jei nepavyko pasirūpinti gyvenimo pusiausvyra prieš septynerius metus, baimina artėjanti senatvė. Apsivelkate mini sijoną, kuris šaukte šaukia: „Pažvelkite, aš dar nesena! Dar puikiai atrodau!“ Moteriai norisi partnerį iškeisti į jauną meilužį. Kartais prarandamas domėjimasis savimi, pasaulis susitraukia, prasideda depresija. Astrologai sako: Saturnas mūsų nestumia į tikrąjį kelią ir nebaudžia už klaidas, jis klausia: „Ar tu pasirengusi susitaikyti su senatve?“

Priverskite laiką dirbti jums

Jūs išgyvenate antrą paauglystės krizę, tik atsisveikinate ne su vaikyste, o su jaunyste, ir šalia nėra rūpestingų tėvų, kurie jus palaikytų. Dabar pats laikas veikti, keisti gyvenimą ir save. Išmokite groti pianinu, nusipirkite gerą fotoaparatą ir fotografuokite saulėtekius, siekite paaukštinimo darbe. Galite pagimdyti vaiką. Išsiskirti su vyru? Būkite išmintinga ir kantri, jam taip pat nelengva. Ir jei abu nugalėsite keturiasdešimtmečio barjerą, jūsų laukia naujas jausmų antplūdis. Nėra vyro – raskite meilužį. Turite atverti duris į naują gyvenimo erdvę, kur gyvensite visus kitus metus: ne tik mama ir ne tik simpatiška moteris, bet ir išmintingas, subrendęs žmogus.

49 metai: „Dabar esu kitokia“

Jei nespėjote pasikeisti, jūsų laukia sunkus, kankinantis klimaksas su depresija ir nekontroliuojamais agresijos priepuoliais. Dabar likimo pamokos skaudžios: suaugę vaikai gyvena savo gyvenimą, prižiūrėti anūkų neprašo, patarimų nenori, darbe visi jauni ir aktyvūs, puola ligos, ir rodos, priešaky tik kančios ir vienatvė.

Priverskite laiką dirbti jums

Praėjusio laiko gailestis dabar visiškai natūralus, nereikia jo baimintis. Jūsų liūdesį išsklaidys ne aktyvi veikla, o pasimėgavimas gyvenimu. Lepinkitės visais jūsų biudžetui prieinamais dalykais: ar tai būtų prancūziški kvepalai, ar itališki bateliai, paskutinis bestseleris, kelionė į Niujorką ar Paryžių. Atsikratykite draugių, kurios sako, kad tik beprotė jūsų metų sugalvotų išbandyti tailandietišką masažą ar leisti pinigus kelionėms. Bendraukite su tais, kurie gali priimti ir vertinti naujas jūsų asmenybės ribas. Pamatysite, kad gyvenimas kaip ir anksčiau įkvepiančiai įdomus ir toks bus visada.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)