Projektą vykdyti pradėta praėjusį pirmadienį. Birželio 2-ąją ikimokyklinukams ir pradinukams Panevėžio kolegijos socialinės pedagogikos specialybės 2-ojo kurso studentės Agnė Sivickaitė ir Dalia Trečiokienė pradėjo rengti garsinius skaitymus. Studentės kartu su vaikais kuria atvirukus, rengia viktorinas, piešia.

„Per piešimo valandėles piešiame ant popieriaus ir išbandome naują piešimo būdą – piešinius ant stiklo. Su vaikais maloniai bendrausime iki birželio 19 dienos, vėliau užsiėmimus ves bibliotekos darbuotojos“, – sakė kolegijos studentės.

Taip pat pagal projektą visą birželio mėnesį vyks atvirukų kūrimo konkursas „Mes iš knygų“, kuris tęsis iki liepos 1-osios. Gražiausi konkurso dalyvių atvirukai bus eksponuojami bibliotekoje, o jų autoriai bus apdovanoti.

Pasak bibliotekos darbuotojų, liepos ir rugpjūčio mėnesiais bibliotekos skaitytojai bus nustebinti fotografijų konkursu „Aš ir mano šeima skaito“, o jo rezultatus visi norintieji galės pamatyti surengtoje parodoje. Konkurso pradžia – liepos 21 diena. Jame dalyvauti gali visi mokiniai, besidomintys fotografavimu. Nuotraukas, kurių formatas 20x30 centimetrų, galima pristatyti iki rugpjūčio 30 dienos. Savo darbus galima atnešti ir įrašytus skaitmeninėse laikmenose.

Be to, projekte numatyta, kad visą rugpjūčio mėnesį vyks teatralizuoti garsiniai skaitymai, juos ves J.Miltinio dramos teatro aktorius Evaldas Stokė. Vaikai turės puikią galimybę pabandyti kartu su aktoriumi kurti teatralizuotą vaidinimą. Konkursų nugalėtojai bus apdovanoti rugsėjo 10-ąją baigiamajame renginyje.

Šiuo projektu siekiama ugdyti vaikų ir moksleivių meninę saviraišką, įtraukti juos į kūrybinius sugebėjimus ugdančią veiklą.

Nesnaudžia ir sporto puoselėtojai

Šiais metais miesto moksleiviams toliau tęsiama vaikų užimtumo vasarą programa „Visi žaidžiame krepšinį“. Ją kuruoja Panevėžio miesto krepšinio federacija. Pasak Kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) sekretorės mokomajam-sportiniam darbui Dalios Alešiūnienės, pirmoji stovyklos pamaina prasidės birželio 16-ąją ir tęsis iki liepos 10 dienos, o antroji – liepos 14-ąją ir baigsis rugpjūčio 6 dieną.

„Stovyklautojai laukiami trijose naujose miesto krepšinio aikštelėse: prie J.Miltinio, M.Karkos vidurinių mokyklų bei Senvagės pagrindinės mokyklos. Stovyklos dalyvių registracija ir programos pristatymas vyks birželio 16 dieną nuo 16 valandos minėtose aikštelėse, o esant blogam orui – šių mokyklų sporto salėse. Kaip ir kiekvienais metais, moksleiviai ne tik treniruosis, bet ir dalyvaus varžybose“, – sakė D.Alešiūnienė.

Futbolui neabejingus miesto vaikus kviečia projektas „Grąžinkime vaikus į stadionus“. Pasak Futbolo akademijos (FA) direktoriaus Juozo Aleksos, projektas FA aikštėje bus vykdomas nuo liepos 1-osios iki rugpjūčio pabaigos. Taip pat vyks gatvių komandų futbolo varžybos. „Planuojame, jei viskas vyks sklandžiai, 1997 ir 1995 metais gimusius vaikus sukviesti į stovyklavietę „Vaikystės šilelis“. Ten, kaip ir ankstesniais metais, norime surengti dvi po 10 dienų trukmės stovyklas. Pirmoji stovykla turėtų prasidėti liepos pirmojoje pusėje“, – pasakojo J.Aleksa.

Dar viena programa netrukus bus vykdoma Panevėžio rajone. Visus aktyvaus poilsio gerbėjus kviečia stovykla „Vasarėlė“ stovyklavietėje „Vaikystės šilelis“. Ši stovykla organizuojama keturiomis pamainomis, trunkančiomis po 10 dienų. Pasak stovyklos organizatorių, pasirinkę ją, vaikai vasaros dienas leis Žaliosios girios draustinio pietiniame pakrašty. Čia juos vilios Lėvens upės vingis, kur galima nuplauti prakaitą po sporto varžybų ar dažasvydžio pėdsakus. Taip pat stovykloje bus galima sportuoti, žaisti, maudytis, grūdintis bei linksmai praleisti laiką. Tam yra futbolo stadionas, sporto aikštelės, lauko baseinas, švarus upės vanduo. Vaikai ir paaugliai dalyvaus tradicinėse stovyklos šventėse, kasvakar diskotekose, naktiniuose žygiuose, kūrens laužus. Be to, čia veiks šokių, piešimo, lankstinių, prancūzų kalbos ir kiti būreliai.

Pailsėti kviečia ir stacionari stovykla „Trimitas“, Berčiūnų ateitininkų stovykla, Panevėžio vaikų dienos užimtumo centras. Kartu vykti į stovyklą Palangoje, Kunigiškėse, kviečia Tėvų su neįgaliais girdėti vaikais ir jų draugų bendrija „Adapta“. Šie programos vykdytojai taip pat kviečia į turistinę stovyklą „Baidarėmis po Aukštaitijos ežerus“. Turistinę dviejų pamainų po septynias dienas stovyklą organizuoja Panevėžio apskrities šaulių 5-oji rinktinė.

Tai tik dalis siūlomų programų. Stovyklas, daugiausia dienines, rengia ir įvairios miesto ugdymo įstaigos, kitos organizacijos: Gamtos mokykla, kultūros centras „Garsas“, Bendruomenių rūmai. Ekstremalių pojūčių mėgėjai nuo liepos 1-osios galės leisti laiką Panevėžio aeroklube Stetiškiuose.

Siūlo poilsį sporto klube

Pasirūpinti vaikų vasaros atostogomis visos Lietuvos tėvus kviečia ir kelionių agentūra „Horizon Travel“.

„Norite, kad jūsų vaikas šauniai ir įspūdingai praleistų savo vasaros atostogas? Mes siūlome linksmas atostogas Lietuvos bei užsienio stovyklose. Tai puikus būdas praleisti laiką. Siūlome sporto, menų, muzikines, kalbų, temines ir dar daug įvairių stovyklų, kuriose vaikai susiras daug naujų draugų, išmoks daug naujų dalykų bei puikiai pailsės“, – teigiama agentūros pranešime.

„Horizon Travel“ siūlo kelias stovyklas, vyksiančias ir Panevėžyje. Viena iš jų – dieninė stovykla „IMPULS“, ji vyks Parko gatvėje esančiame sporto klube „IMPULS“. Stovykla prasidės birželio 9 dieną ir tęsis iki 13-osios.

Šioje stovykloje vaikai galės žaisti, pramogauti baseine, mankštintis, bendrauti su bendraamžiais. Klubo durys stovyklautojams bus atvertos nuo 8 iki 17 valandos.