Ketvirtadienio vakarą su R.Šilansku praleisti pakvietusi pramogų organizacija “Play” renginio išvakarėse nejuokais sunerimo - tiesioginiu kompanijos “Ryanair” reisu Ryga - Dublinas turėjęs atskristi anekdotų karalius įstrigo Latvijos sostinėje.

Beveik anekdotas - pavėlavęs užsiregistruoti kelias minutes, privalėjo susitaikyti su griežtomis bei nekeičiamomis Rygos oro uosto taisyklėmis, kuomet likus keturiasdešimčiai minučių iki skrydžio nutraukiama keleivių registracija.

Nepadėjo nei aštrus liežuvis, nei įtikinėjimai, jog skrendama ne šiaip pasivaikštinėti po naktinį Dubliną. Smaragdo salą svečias pasveikino tik kitos dienos popietę, likus geroms penkioms valandoms iki koncerto.

Tačiau tuo anekdotiški anekdotų karaliaus nuotykiai kelyje pas Airijoje gyvenančius tautiečius nesibaigė. Į Dubliną su persėdimu Osle skraidinusi aviakompanija “SAS” paklaidino R.Šilansko ir kartu skridusio jo brolio bagažą. Žinia, kad renginio organizatoriai atgavo pasiklydusius daiktus, pasiekė pasirodymui jau įsisiūbavus.

Tačiau minėti nesklandumai nė kiek nesutrikdė linksminti susirinkusius pasirengusio R.Šilansko. Patikinęs, jog anekdotai nepaliaujamai liesis beveik iki vidurnakčio, svečias nesiilsėjo net per rūkymo pertraukėles. Jų metu, kaip ir žadėta, dūmu besimėgaujančiai publikai pasakoti “juodi” anekdotai. Neišprašytos liko net dailiosios lyties atstovės, kurių karalius širdingai atsiprašinėjo už visas pasakytas ir net nutylėtas nešvankybes.

Juokas iš tiesų netilo iki visiškos tamsos, susirinkusieji nepraleido galimybės įsigyti naujausių R.Šilansko kompaktinių plokštelių, kurios pagaliau saugiai atgabentos atgautuosiuose svečio krepšiuose. Jau po kelių valandų karalius išskubėjo į oro uostą - laikas spaudžia, nes suplanuota medžioklė, vestuvės, kurios tikrai žlugtų be solidžią patirtį turinčio, nepakeičiamojo piršlio R.Šilansko.

Kalbėdamas apie trumpą, beveik momentinę viešnagę Dubline, anekdotų karalius šiltu žodžių negailėjo publikai, jautusiai visus humoro tonus ir pustonius, nevengusiai abipusio bendravimo.

Nemažiau sužavėtas buvo ir paties Dublino, ypač tikrų airiškų pub’ų, kur gali užčiuopti erdvėje sustingusį laiką, pasijausti nesteriliai, kaip senais gerais studentiškais laikas.

R.Šilanskas neabejoja - Smaragdo salon būtinai dar sugrįš. Ir tai tikrai nėra anekdotas.