Pernai rugsėjį pirmą kartą šalyje buvo organizuotas Konstitucijos egzaminas, kurį galėjo laikyti visi norintys savo žinias pasitikrinti piliečiai, teigiama Teisingumo ministerijos pranešime spaudai. Projektu, kurį globojo Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, buvo paminėta Lietuvos Respublikos Konstitucijos penkiolikos metų sukaktis.

Pristatydamas pirmojo Konstitucijos egzamino istorijos leidinį, teisingumo ministras Petras Baguška vylėsi, kad jis tikrai bus ne paskutinis.

„Šiandien jau nekyla abejonių, kad Konstitucijos egzaminas – prasmingas mūsų pagrindinio įstatymo pagerbimas. Tikiuosi, kad jis taps gražia mūsų visuomenės tradicija“, - pabrėžė P. Baguška.

Pristatymo metu buvo kalbama ir apie antrąjį Konstitucijos egzaminą. Teisingumo ministerija šį mėnesį patvirtino planą antrojo Konstitucijos egzamino priemonėms parengti.

Atsižvelgiant į įvykusio pirmojo Konstitucijos egzamino patirtį, Teisingumo ministerija ir jos būsimi partneriai iš esmės laikysis tokios pat projekto organizavimo tvarkos - sakė Konstitucijos egzamino koordinatorius teisingumo ministro patarėjas Mantas Varaška. Konstitucijos egzamine išliks visos buvusios laureatų nominacijos bei atsiras viena nauja.

Be geriausio gyventojo, politiko ir mokinio, šiais metais bus renkamas ir geriausiai valstybės pagrindinį įstatymą išmanantis asmuo, atliekantis laisvės atėmimo bausmę.

„Manome, jog ši idėja tinkamai pasitarnaus kažkada Konstituciją pažeidusių žmonių siekiui ateityje jos sąmoningai laikytis ir ją gerbti“, - minėjo M. Varaška.

Konstitucijos egzaminas bus rengiamas rudenį, spalio 25 d. minint Konstitucijos dieną.