Sulaukusios keturiasdešimties metų amžiaus moters oda savarankiškai nebesusidoroja su kasdien patiriamais krūviais, kurių rezultatas - gilėjančios raukšlės, odos tempimo ir sausumo pojūtis, veido ovalo pasikeitimas, pirmosios pigmentinės dėmės.

Ypač atidžiai reikia prižiūrėti odą aplink akis ir lūpas. Tam būtina naudoti specialius preparatus, kurių būna praktiškai visose kosmetikos, skirtos vystančiai odai, serijose. Priklausomai nuo odos būklės, specialiąsias kosmetikos priemones galima naudoti reguliariai arba 20-30 dienų kursais.

Sulaukus penkiasdešimties ir vėlesniame amžiuje reikėtų ir toliau naudotis įprastiniais kremais, tinkančiais brandžiai odai. Tačiau jie negali susidoroti su hormonų pokyčiais, kuriuos šiuo metu patiria organizmas. Todėl kosmetologai siūlo atkreipti dėmesį į kremus, skirtus būtent šiai problemai.

Beje, po 50 metų pagrindinė odos priežiūros priemonė yra ne kremų naudojimas (tegul ir pačių brangiausių bei efektyviausių), o sveikas gyvenimo būdas. Beje, šio patarimo verta paklausyti ir tesulaukusioms vos dvidešimties.

Užrašai ant pakuočių

Nors ir labai atidžiai seka įvairiausias kosmetikos naujienas, dauguma nelabai supranta specialių terminų, dažnai sutinkamų ant kosmetikos priemonių indelių, reikšmę.

Liposomos, nanosferos ir nanokapsulės - visos šios medžiagos “nuneša” aktyviąsias medžiagas į pačius giliausius odos epidermio ir netgi dermos sluoksnius. Liposomos naudojamos tada, kai į kremo sudėtį įeina tirpios vandenyje aktyviosios medžiagos, o nanosferos ir nanokapsulės “perneša” riebaluose tirpstančias medžiagas.

Keramidai - dedami į kremus, siekiant sustiprinti odos ląstelių tarpląstelinius ryšius. Dėl to nuo odos paviršiaus išgaruoja gerokai mažiau drėgmės ir išvengiama raukšlių susidarymo.

Vitaminas C - įeinantis į daugelio kosmetikos priemonių sudėtį yra puikus antioksidantas ir gali paveikti giluminius odos sluoksnius, užtikrindamas kolageno gamybą. Vienintelis vitamino C trūkumas - jo nepatvarumas, todėl ir kremų, kuriuose yra vitamino C, galiojimo laikas, labai ribotas.

Vitaminas A (retinolis) - būtinas intensyviam ląstelių atsinaujinimui ir kolageno gamybai, todėl tai yra vienas iš populiariausių kosmetikos priemonių, skirtų odos senėjimui sustabdyti, komponentų.

Vaisių rūgštys - alfa-hidroksilinės rūgštys padeda nuo odos nušveisti negyvas ląsteles, todėl jos gerina odos spalvą. Taip pat jos vaidina ne paskutinį vaidmenį ir skatindamos natūralaus kolageno gamybą.