Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį panaikino policijos nutarimą, kuriuo aktorei buvo skirta tūkstantinė bauda. Teismas A. Čepaitei-Palšauskienei paliko galioti tik skirtą 100 litų baudą už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą.

Į nemalonią situaciją garsi aktorė pateko dar praėjusių metų gruodžio 12-ąją, kai važiuodama sostinės senamiestyje esančia Totorių gatve prasilenkė su verslininko R. Armoškos vairuojamu automobiliu BMW. Aktorė savo „Toyota Celica" ketino pastatyti teatro aikštelėje, kai buvo priversta duoti kelią į tą pačią eismo juostą išvažiavusiam verslininkui.

Moteris teigia buvusi priversta užvažiuoti ant šaligatvio, o kai nuo jo nuvažiavo, pasak R. Armoškos, nežymiai apgadino BMW. Tiesa, apie nežymų nubrozdinimą (2 mm pločio ir 3 cm ilgio) ant galinių automobilio durų ties rankenėle verslininkas pastebėjo, kai aktorė jau buvo išvažiavusi iš įvykio vietos.

Prieš tai verslininkas su aktore dar spėjo persimesti keliais žodžiais, nors apie mašinos apgadinimą neužsiminė. „Kur taip skubate?" – verslininko žodžius teisme citavo teatralė.

Teismas padarė išvadą, kad A. Čepaitė-Palšauskienė galėjo nežymiai apgadinti dureles, tačiau mano, jog nepavyko įrodyti, kad aktorė būtų tyčia pasišalinusi iš eismo įvykio vietos.

Tiesa, praėjus daugiau kaip mėnesiui po šio incidento, aktorė sulaukė žinių iš policijos, jog verslininkas parašė naują pareiškimą ir teigia, kad ji apgadino jo automobilio bamperį. Teismas mano, kad su šiuo automobilio apgadinimu teatralė nesusijusi.

Kad A. Čepaitė-Palšauskienė sukėlė eismo įvykį, teisme liudijo ir LTV laidoje skandalingai išgarsėjęs advokatas Albertas Bandžius. Jis tuo metu važiavo gatve ir atsitiktinai pastebėjo įvykį.

Aktorė teisme tvirtino, kad jos automobilis neprisilietė prie R. Armoškos vairuojamo BMW.

„Man nebuvo jokio tikslo pasišalinti iš eismo įvykio, nes mano automobilis yra apdraustas ir visą žalą būtų atlyginusi draudimo bendrovė", - teigė moteris.

Vilniaus apygardos administracinio teismo nutarimas dar negalutinis – administracinę baudą aktorei skyrusi Vilniaus policijos Eismo priežiūros tarnyba jį dar gali apskųsti aukštesnės instancijos teismui.