Poilsio vakaras baigėsi susišaudymu

Praėjusios savaitės savaitgalis Antašavoje buvo neramus – poilsio vakaras kultūros namuose baigėsi susišaudymu tarp antašaviečių, kupiškėnų ir vabalninkiečių. Diskoteka kultūros namuose prasidėjo normaliai, tačiau jai pasibaigus jaunimas nusprendė išsiaiškinti santykius.

Konfliktas kilo gatvėje jau po šokių. Įvykio metu buvo šaudoma iš dujinių pistoletų. Per minėtą susišaudymą nukentėjo 17-metis antašavietis.

Norėdami sutramdyti įsismarkavusį jaunimą ir užkirsti kelią panašiems įvykiams, kultūros renginių organizatoriai į pasitarimą, vykusį trečiadienį Kultūros centre, pasikvietė rajono Savivaldybės ir policijos komisariato vadovus.

Santykius aiškinasi muštynėmis

Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis pripažino, kad Savivaldybę pasiekia informacija, jog kultūros namuose poilsio vakaruose šaudoma, mojuojama beisbolo lazdomis ir mušamasi.

„Visi buvome jauni. Tačiau dabartinis jaunimas nevengia santykių aiškintis su dujiniais pistoletais ir kitokiomis priemonėmis. Ne paslaptis, kad konfliktuose dalyvauja ne tik Kupiškio rajono jaunimas, bet ir į poilsio vakarus atvykę svečiai iš Biržų, Panevėžio. Be to, jaunuoliai dažniausiai santykius aiškinasi būdami neblaivūs“, –situaciją komentavo rajono meras.

Sumažins poilsio vakarų

Pasak mero, imtis priemonių, rengti poilsio vakarus savaitgaliais vienuose arba dvejuose kultūros namuose, privertė grėsminga situacija – jaunimo muštynės šokių metu ir po jų.

„Norime užtikrinti saugumą poilsio vakarų metu. Nerengti šokių negalime, nes negalime jaunimo palikti be jų. Todėl ir nuspręsta rengti šokius kiekvieną savaitgalį vis kituose kultūros namuose. Taip galėsime užtikrinti policijos ekipažų budėjimą poilsio vakarų metu. Pareigūnams nereikės lakstyti iš vienos vietos į kitą. Galbūt tokios priemonės padės išspręsti problemas.

Jeigu siūlomos priemonės padės, per vasarą paaiškės, ar priimtas sprendimas teisingas, tuomet ir kitais metų laikais poilsio vakarus rengsime rotacijos principu – vis kituose kultūros namuose, – sakė J.Jarutis. – Tai ne pati geriausia išeitis, tačiau kito sprendimo varianto nematau, nes užtikrinti saugumą šokiuose vienu metu visuose kultūros namuose nepakanka policijos pareigūnų.“