„Norėjau gyventi savo susikurtoje pasakoje“ – sako menininkė. Įvairiaspalvė spalvų paletė mažame bute daugumą čia apsilankiusių stebina ar net erzina, tačiau Kristinai spalvos – atgaiva ir stimulas kurti grįžus iš pilkumoje skendinčių gatvių.

Vieno kambario butas funkcionaliai padalytas į tris dalis – darbo, svečių ir poilsio zoną. Pastarąją skiria daugiasluoksnės ilgos prabangios užuolaidos, slepiančios poilsio kampą nuo kitų erdvių. Beje, menininkės draugė interjero dizainerė siūlė miegamojo zoną atskirti siena, tačiau ji būtų užėmusi nemažai vietos.

Be to, su užuolaidomis, dažnai jas keičiant, galima sukurti skirtingą nuotaiką – rytietišką, šviesią ir lengvą lyg debesys ar spalvotą kaip vasara. Menininkės butas skendi užuolaidose, tai – vienas pagrindinių akcentų.

„Noras turėti tokias užuolaidas atkeliavęs lyg iš vaikystės. Pasakose visos karalaitės miegodavo pasislėpusios už užuolaidų, be to, teatre taip pat yra užuolaidos arba uždanga, už kurių slypi kitoks pasaulis“ – šypsodamasi kalba menininkė.

Spintų kambaryje nerasi nė su žiburiu, jas be gailesčio pakeitė grakščios funkcionalios lentynos, lentynėlės, kurias spalvino ir prie sienų spalvos derino pati menininkė. O įvairaus dydžio skirtingų ornamentų dėželės ant lentynų atrodo lyg interjero dekoracijos.

Eklektiški ir pasakiški menininkės namai nusėti interjero dekoro elementais – kur pažvelgsi, visur marga. Šiame interjere, regis, dera nesuderinami dalykai – įvairūs ornamentai, spalvų gausa, faktūros ir medžiagos.

Pasak menininkės, šitaip spalvomis ir medžiagomis gali žaisti tik kūrybingas žmogus, nes tai – palyginti pavojinga. Namų savininkės fantazija atsiskleidžia ir tuomet, kai ji savaip meniškai papuošia įsigytus baldus ir taip paverčia juos vieninteliais, originaliais.

Taip atsitiko su darbo stalu, kurį menininkė išpaišė ornamnetais ir nudažė raudonai, o virtuvės stalu tapo... menininkės paveikslas. Panašus likimas laukė ir lovos, kurią šeimininkė, panaudojusi gobelenus ir pasiūtas pailgas pagalves, pavertė beveik Rytų karalaičių sostu.

Unikaliausias šio interjero akcentas – sienos. Kai kurias iš jų menininkė specialia technika augaliniais ornamentais išpaišė pati, ant kitų kūrė spalvotas žaismingas mozaikas. Jomis nusėtos ne tik sienos, bet ir lubos, šią idėją menininkė parsivežė daug keliaudama, rengdama parodas užsienio šalyse.

„Danijoje, Švedijoje, Vokietijoje lankydamasi pas draugus, susidūriau su visai kitokiu interjeru, nei įprasta pas mus Lietuvoje. Ten žmonės nebijo spalvų, įvairių meniškų daiktų, mozaikų...“ – pasakoja menininkė.

Ir tuomet, kai grįžusi po kelionių, netyčia sudaužė širdžiai brangų puodelį, kilo idėja šukių neišmesti, o įkomponuoti jas į sienos mozaiką. Taip mozaikoje atsirado ne tik puoduko šukės, bet ir spalvotų lėkštučių, pialų, stiklinių karoliukų.

Namų savininkė mėgaujasi dažnai keisdama interjero spalvas, sienų ornamentus, užuolaidas. Pasak jos, taip gyventi – smagiau ir įdomiau.

Kurdama tokį ekscentrišką ir ryškų, romantišką ir bohemišką interjerą, menininkė nė nebandė vadovautis kitų nuomone. Jai ir jos dukrytei smagu gyventi tarp spalvų tarsi kitame pasaulyje. Pasirodo, net ir blokiniuose namuose galima susikurti savo pasaką, reikia tik trupučio fantazijos ir drąsos.

Žurnale „Express Mada“ taip pat skaitykite:

Suknelių aukso amžius

Aukštosios mados romantika

Ramunė Piekautaitė - racionali romantikė

Reveransas romantikai

Meilė gamtai ir korsetams

Mados infekcijos šnabždesiai

"A&V" kolekcija vyrams