Bučinio švelnumas ekrane gali būti reikšmingas ir už filmavimo aikštelės ribų: kai Bradas Pittas ir Angelina Jolie bučiuojasi filme „Ponas ir ponia Smith“, galima pajusti, dėl ko įvyko B. Pitto skyrybos su Jennifer Aniston...

Geriausias dialogas bučinio metu

Laureen Bacall ir Humphrey Bogartas filme „Turėti ir neturėti“

Williamas Faulkneris ir Julesas Furthmanas Ernesto Hemingway‘aus knygos motyvais parašė scenarijų 1944 metais nufilmuotam Howardo Hawkso filmui. Devyniolikmetės L.Bacall romanas su 44 metų H. Bogartu tęsėsi ir po filmo. Ir tai visai suprantama – kaskart, kai abu jie pasirodydavo ekrane, vykdavo tikras sprogimas.

Po pirmojo, toli gražu ne idealaus, bučinio Slim (L. Bacall) kritikuoja Styvą (H. Bogartą) pareikšdama: „Būtų dar geriau, jei man atsakytum“. Vėl pabandžiusi kažką išgauti iš aistras užvaldžiusio vyro, ji ištaria nemirtingą frazę: „O tu moki švilpti, Styvai? Tai taip paprasta – sudėti lūpas ir švilpti“.

H. Bogartas apskritai meistriškai mokėdavo priimti partnerės, kurią tuo metu buvo apkabinęs, replikas. „Kasablankoje“ Ingrid Bergman jo maldavo: „Pabučiuok mane, pabučiuok, taip lyg tai būtų paskutinis kartas“ (o tas kartas iš tikrųjų buvo paskutinis).

O „Giliame sapne“ L. Bacall tiesiog sako: „Man patiko. Noriu dar“. Ir vėlgi, antrasis bučinys, panašu, jai patiko labiau už pirmąjį.

Pirmasis bučinys

Harrisonas Fordas ir Carrie Fisher filme „Žvaigždžių karai: Imperija kontratakuoja“

Tradiciškai pirmas bučinys yra pats svarbiausias. Vargu ar kas kita žiūrovams suteikė tiek palengvėjimo, kaip Hano Solo ir princesės Lėjos bučinys penktajame „Žvaigždžių karų“ epizode.

Žiūrovai jau seniai laukė to bučinio, nors kažkada Lėja sakė Solo, jog greičiau pabučiuotų Vukį (gauruotą milžinišką kitos planetos gyventoją), palyginkite šį epizodą su ilgai lauktu pirmuoju Hario Poterio bučiniu.

Danielis Radcliffe‘as ir Katie Leung turėjo nusifilmuoti trijose dešimtyse dublių filmuojant „Harį Poterį ir Fenikso ordiną“. Bet ilgos treniruotės nebuvo vaisingos – galutinė scena buvo siaubinga ir apie jokią bučinio magiją joje nėra net kalbos.

Kankinantis bučinys

Catherine Zeta-Jones ir Seanas Connery filme „Spąstai“

Nėra nieko blogesnio nei bučinys dviejų visiškai vienas kitam netinkamų personažų. Išimtiniai yra atvejai, kuomet mums nemalonus personažas ar blogietis bučiuoja tą, dėl kurio filme mes išgyvename.

Martinas Scorcese tokį ėjimą puikiai panaudojo filmo „Baimės iškyšulys“ naujesnėje versijoje. Vienintelis dalykas, kuris tikrai pagerėjo šiame filme (lyginant su pirmuoju Lee Thomsono kūriniu) – tai scena, kurioje Robertas de Niro bučiuoja naivią mažą Juliette Lewis.

Amžiaus skirtumas ekrane labai išryškina kankinančią bučinio pusę. Filme „Aš, tu ir visi, kuriuos pažįstame“ galerijos savininkė bučiuoja aštuonmetį berniuką, su kuriuo ji susipažino internete, bet šis momentas pernelyg akivaizdžiai skirtas šokiruoti, todėl neatrodo per daug kankinantis.

Dėl to šis garbingas titulas neabejotinai atitenka Catherine Zeta-Jones ir Seanui Connery už bučinį filme „Spąstai“. Aprašyti šią sceną autoriui buvo sudėtinga, nes jis neiškentė ir užsimerkė tuomet, kai draudimo kompanijos darbuotoja herojė C. Zeta-Jones bučiavo S. Connery personažą – vagį, vagiantį meno kūrinius.

Ne visada jaunos aktorės pasibučiavimas su vyresniu aktoriumi atrodo atstumiantis. Prisiminkite kad ir tai, kaip bučiavosi Marlonas Brando su Maria Schneider filme „Paskutinis tango Paryžiuje“. Ir visgi per daug nežavi perspektyva pamatyti 21 merų Mary-Kate Olsen bučinį su 64 metų seru Benu Kingsley filme „Beprotybė“.

Geriausias bučinys

Jamesas Stewartas ir Grace Kelly filme „Langas į kiemą“

Alfredas Hitchcockas mėgo bučinius ekrane labiau už bet kokį kitą režisierių. Iš jo filmų galima būtų surinkti atskirą geriausių filmų bučinių dešimtuką. Jis pažeidė Hayeso kodeksą (1934 metais priimtą įstatymų rinkinį, kuris draudė ilgus bučinius ekrane) filme „Liūdnai pagarsėjęs“.

Gausybė bučinių scenų yra ir filme „Vertigo“ bei „Į šiaurę per šiaurės vakarus“ – ir visais atvejais belieka žavėtis tuo, kaip sėkmingai šis britas režisierius sugebėjo pateikti tokius stebuklingus momentus.

Visgi niekam nepavyko aplenkti aktorės Grace Kelly filme „langas į kiemą“. Jamesas Stewartas užsnūdo saulei leidžiantis už jo namo lango, pro kurį matosi kiemas. Herojaus veidu lėtai slenka šešėlis ir štai pasirodo G. Kelly – ji pasilenkia ir švelniai jį bučiuoja.

Apstulbęs J. Stewartas prabunda. Kadro parinkimas ir operatoriaus darbas – nuostabūs.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją