Iš balsavimo vietos V.Pledzevičius buvo nugabentas į Trakų ligoninę. Čia medikai viena koja ir tik su ramentais iki šiol galėjusio vaikščioti 35 metų Ramanavos kaimo gyventojo nepradžiugino - dešinės kojos lūžis pasirodė sudėtingas.

Nepaisydamas patirtos nesėkmės, V.Pledzevičius vakar ligoninėje juokavo tapęs rinkimų auka: „Dabar neturiu nė vienos kojos". Vyriškio teigimu, Onuškio pašte plytelės yra tokios slidžios, kad paslysti galėjo ir bet kas kitas. Atlikta pilietinė pareiga pareikalavo aukos Vakar pašto grindys tapo dar slidesnės, kai į patalpas snieguotais batais plūstelėjo rinkėjai.

Balsadėžių žada privengti

V.Pledzevičiui ligoninėje gali tekti praleisti ne tik artėjančias šventes, bet ir antrąjį Prezidento rinkimų turą. Operuoti sulaužytą koją medikai žada tik kitą savaitę. „Gerai pasvarstysiu", - „Lietuvos ryto" paklaustas, ar žada dalyvauti kituose rinkimuose, atsakė V.Pledzevičius.

Vyriškis neslėpė, kad savivaldybių rinkimuose balsavo už Naujosios sąjungos sąrašą ir Prezidento rinkimuose kandidatuojantį šios partijos lyderį Artūrą Paulauską. Tačiau pašte koją susilaužęs V.Pledzevičius neigė, kad balsuoti jį vežė kokios nors partijos atstovai: „Kaimynas važiavo balsuoti, tai ir aš pasinaudojau galimybe".

Neprisipažino vežę rinkėjus

Pranešimų apie galimus įstatymų pažeidimus Onuškyje trečiadienį gavo Trakų rinkimų apygardos komisija. Jos pirmininkas Jonas Mišeikis patvirtino sulaukęs nusiskundimų dėl socialliberalų veiksmų. Pasak J.Mišeikio, buvo gautas pranešimas, kad aplinkinių kaimų gyventojai, daugiausia pensininkai bei invalidai, Naujosios sąjungos atstovų vakar buvo vežami į paštą balsuoti. Žmonės prie pašto taip pat buvo agituojami balsuoti už šią partiją.