Tačiau 24 metų Dimbeswarui Basumatary (Dimbešvarui Basumatariui) iš Balimario kaimo, esančio 290 km į vakarus nuo Asamo sostinės Guvahačio, žiūrėjimas į Saulę tapo tiesiog aistra.

"Man patinka stebėti, kaip Saulė keliauja dangaus skliautu, - žurnalistams pasakojo D.Basumatary. - Net ilgas valandas žiūrėdamas į Saulę akyse nejaučiu jokio deginimo ar suerzinimo".

D.Basumatary netgi tvirtina, kad minta Saulės energija, kuri jam padeda išgyventi. "Man Saulė yra maistas... Bandžiau nieko nevalgyti keturias dienas iš eilės ir vis dar nejaučiu jokio alkio ar troškulio", - pareiškė jis.

Pasak specialistų, net ir po 90 sekundžių žiūrėjimo į Saulę gali nudegti akių tinklainė.

"Daugybę kartų tyrėme Basumatary. Tikrai stebina, kad iki šiol jis normaliai mato spalvas ir neturi jokių reikšmingų problemų", - sakė svarbiausios Guvahačio akių ligoninės - Sankardevo (Šankardevo) klinikos - oftalmologas Birajas Jyoti Goswami (Biradžas Džjotis Gosvamis).

Tačiau D.Basumatary mėginimai patekti į Guinnesso (Gineso) pasaulio rekordų knygą kol kas buvo nesėkmingi.

"(Guinnesso knygos) leidėjų laiške sakoma, kad jie negali pripažinti mano mėginimų, nes tai pavojinga praktika, galinti pakenkti mano regėjimui", - sakė jis.