Vienas iš tėvų netyčia sužinojo apie darželiuose dėstomas lytinio švietimo pamokas po to, kai jo 4-metė duktė pradėjo piešti spermatozoidus ir kiaušialąstes.

Darželių auklėtiniai mokosi iš Claire Rayner parašytos knygos "Kūno knyga" (The Body Book), kurioje gausu vyriškų ir moteriškų genitalijų paveikslėlių ir nuotraukų. Šią knygą daugelis ekspertų rekomenduoja 7-mečiams ir vyresniems, o pati Rayner džiaugiasi, kad ją pradeda skaityti net ir 5-mečiai.

Tačiau Rita Howe-Douglas, privačių "Catherine House" darželių tinklo direktorė ir savininkė nusprendė, kad ši knyga bus “įkandama" ir 3-mečiams.

Pasal Howe-Douglas, kuo jaunesni vaikai sužinos apie seksą, tuo didesnė tikimybė, kad ateityje pavyks sumažinti paauglių nėštumų skaičių.

"Mano manymu, kuo anksčiau su vaikais pradedame kalbėti apie seksą, tuo greičiau jie gauna bendrą supratimą apie jį ir tai tampa nebe naujiena jiems. Mokydami vaikus, mes remiamės “Kūno knyga", kurioje vaizduojami vienas ant kito gulintys mama su tėčiu bei paaiškinama, kaip sperma patenka į mamos vaginą," sakė ji.