Tai reiškia, kad receptais, kaip kilti karjeros laiptais, su jais dalijasi Vilniaus „International Rotary“ klubo nariai. Jie tapo Ligitos, Aurimo ir dar 18 jaunuolių mentoriais.

„Man labai patiko pati „Rotary akademijos“ idėja. Ji nauja Lietuvoje, nors pasaulyje mentorystė gana populiari“, – pasakojo dvidešimtmetė L.Kazakevičiūtė. Mergina neabejoja – karjerą padarę žmonės geriausiai žino, kaip jaunimui užsikabinti ir prasimušti.

Ligitos mentore tapo investicinės bankininkystės bendrovės „Prime Investment“ generalinė direktorė Viktorija Trimbel. „Labai nuoširdi moteris“, – trumpai apibūdino Ligita. Su savo mentore ji sutarė susitikti du kartus per mėnesį.

Paklausta, ar apibūdintų save kaip karjeristę, Ligita nusijuokė ir patikino, kad norėtų tokia būti. „Man daug kas įdomu. Turiu daug veiklos. Bet dar neapsisprendžiau, kokią konkrečią krypti pasirinkti. Blaškausi. Būtent mentorė man labai padeda susitupėti“, – šyptelėjo jaunoji karjeristė.

Pirmakursis Aurimas, kaip ir Ligita, visada wwsvajojo rasti gyvenimo mokytoją, kuris padėtų nusistatyti gyvenimo prioritetus. „Daugelis sėkmingą karjerą padariusių žmonių taip pat turėjo tokius mokytojus. Todėl tik išgirdęs apie kuriamą „Rotary akademiją“ iš karto užpildžiau anketą“, – pasakojo Aurimas.

Likimas lėmė, kad vaikino mentoriumi tapo Marius Vismantas, „Sampo“ banko valdybos narys. „Šiuo žmogumi žavėjausi jau seniai“, – sėkmingai susiklosčiusiomis aplinkybėmis džiaugėsi studentas.

Vis dėlto jis pripažino, kad mentorius nėra tas žmogus, kuris iškart atneš sėkmę. „Tai daugiau kolega, vyresnis draugas, kurio gali klausti visko, o jis iš savo patirties gali patarti. Marius sakė, kad turi paruošęs 12 asmeninio tobulėjimo temų, kuriomis kalbėsimės, diskutuosime. Manau, man tai bus naudinga“, – tikisi A.Viržintas.