Žodis “Inside” turi daug reikšmių: vidinė pusė; vidus; turinys; protas, slaptos žinios, iš pirmų lūpų/rankų, skirtas saviesiems; mažiau negu...

„Šį kartą koncentravausi į kūrybinę pusę. Idėja – vyrų gentis, kuri išlieka po globalių kataklizmų, įvairių permainų pasaulyje ir visuomenėje.

Kolekcijoje jungiasi etniniai dalykai su techno. Pasakojama apie vyrus ir vyriškumą: kur mes einame, kur esame ir kokie turime būti. Visa tai - apie moralę ir dvasią, kuri yra svarbiausia, nes rūbai eina paskui – jie yra žmogaus mąstymo, siekių išraiška. Svarbiausias yra jausmas“, - apibendrino V. Čepkauskas.

Laura Dailidėnienė (FOTO) kolekcijoje “Akmens sultys” bandė perteikti natūralų gamtos procesą: „Kartą garsus italų filosofas J. Kardanas krištolą pavadino „akmens sultimis“. Gamtoje pastebima itin lėta stiklo ar krištolo, “kietojo skysčio” tėkmė. Šis tekėjimas yra toks lėtas, kad plika akimi matomas efektas gali būti pastebimas tik po kelerių metų.

Mokslininkai iki šiol ginčijasi, kas iš tiesų yra stiklas – nepaprastai šaltas skystis ar kristalas. Stiklas užima tarpinę poziciją tarp šių dviejų būsenų. Lydimuisi atvirkščias procesas yra kristalizacija. Kristalų susidarymo simetrijos elementai yra ašys, plokštumos ir centrai“.

Priklausomybės fenomenas įkvėpė dizainerę Agnę Kuzmickaitę (FOTO), pristačiusią kolekciją „Priklausomybė“: „Nors ji turi labai daug rūšių ir pavidalų, mano kolekcija buvo labiau sukoncentruota ties žmonių tarpusavio priklausomybės problematika bei jos išraiška drabužiuose. Kaip žmogus jaučiasi, kai jam kažko trūksta, kai kažką praranda?“

Jaučiasi tarsi būtų netekęs dalies savęs. Drabužiuose tai buvo išreikšta kaip vienos ar kitos dalies nebuvimas.

„Mados infekcijos“ idėjos autorė Sandra Straukaitė (FOTO) žiūrovus prajuokino. Gerąja prasme. Kolekciją ”Staccato 2009” pristatę modeliai, priminę mėlynaveidžius draugiškus mariečius, podiumu bumbsėjo it guminiai kamuoliukai.

„Būtent garsas mane įkvėpė – sakė dizainerė. - „Staccato - tai muzikinis štrichas, grojimas trumpais garsais. Kolekciją įkvėpė garsas. Jis išvalo erdvę, mintis, formas, spalvas... Tai eskizas, artimas rusų konstruktyvizmui, - išgrynintas ir paprastas“.

Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė (FOTO) mano, kad gyventi Lietuvoje reikia nemažai drąsos, todėl šiai „Mados infekcijai“ jos sukūrė odę drąsai. Drąsiam lietuviui. Šioje kolekcijoje viskas buvo drąsu - spalvos, faktūros, o ypač plakatai... Patys pažiūrėkite.

Ispano, “Mados infekcijos” svečio Carlos Diez Diez (FOTO) kolekcija lietuviams turėjo įstrigti atmintyje, ypač linguojantys kutai ant kelnių, odinės puskojinės su lipdukais, "garinti" lietpalčiai ir žaismingi sportiniai bateliai...

Dizaineris 2004-2008 m. dalyvavo Madrido mados savaitėje “Pasarela Cibeles”, 2006-2008 m., kūrė “Converse” sporto bei akinių kolekciją optikos salonams “General Optics”. Ispanas jau keturis metus kuria ir džinsų kolekciją “Lois”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją