Autorizuotas „Apple“ kompiuterių pardavėjas Lietuvoje bendrovė „AVAD Baltic“ kartu su Švietimo informacinių technologijų centru Šiuolaikinės mokyklos centre įdiegė 15 „iMac“ kompiuterių ir pakvietė du šios mokyklos mokytojus įgyti darbo „Apple“ įranga įgūdžių į specialius kursus „Apple mokytojų institute“ D. Britanijoje, iš kurių pedagogai grįš balandžio 4 d.

Vienoje moderniausių Lietuvos mokyklų – Šiuolaikinės mokyklos centre bus sudarytos sąlygos ne tik moksleiviams, bet ir mokytojams gerinti žinias, kaip panaudoti moderniausias kompiuterines technologijas efektyviuose mokymosi ir mokymo procesuose. Šiuolaikinės mokyklos centras taps Regioniniu mokymo centru kitoms Vilniaus ir apskrities mokykloms.

Šiuo metu „Apple” bendradarbiauja su Švietimo ministerijomis visoje Europoje – D. Britanijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Rusijoje, Lenkijoje ir daugumoje kitų valstybių, kad paremtų ir paskatintų IT vystymą mokymo procesuose. Europoje „Apple” turi daugiau nei 170 RMC ir remia apie 500 pasižymėjusių mokytojų, kurie pritaikė „Apple” mokymosi technologijas savo pamokose.

Šiandien mokyklose, taip pat ir Šiuolaikinės mokyklos centre, įdiegti „iMac“ kompiuteriai yra aprūpinti „iLife‘08“ programiniais paketais, kurie leidžia visapusiškai mokytis bei kurti garso, video ir daugialypės terpės srityse.

Vilniuje įsikūręs Šiuolaikinės mokyklos centras – viena moderniausių bendrojo lavinimo mokykla Lietuvoje, veikianti nuo 1992 m. Tai buvo viena pirmųjų įstaigų Lietuvoje, kurioje siekta sukurti įvairiapusį 3-6 m. vaikų meninį ugdymą ir įgyvendinti įvairius menus – muziką, dailę, šokį bei teatrą jungiančius sceninius projektus – operas, miuziklus, šokio ir judesio spektaklius. Šiuolaikinės mokyklos centre kasmet mokosi apie 400 mokinių, dirba apie 40 mokytojų.

Kompanija „Apple“ pradėjo asmeninių kompiuterių revoliuciją 1970-aisiais, pristačiusi kompiuterį „Apple II“ ir dar kartą išradusi asmeninį kompiuterį – „Macintosh” – 1980 m. „Apple“ ir šiandien užtikrintai pirmauja inovacijų srityje kurdama stacionarius ir nešiojamuosius kompiuterius, „Mac OS X“ operacinę sistemą, „iLife“ paketą ir profesionalams skirtas programas.

Be to, pristačiusi nešiojamuosius muzikos grotuvus „iPod“ ir internetinę muzikos parduotuvę „iTunes“, „Apple“ sukėlė revoliuciją skaitmeninės muzikos pasaulyje. 2007 m. „Apple“ užkariavo mobiliųjų telefonų rinką, pristatydama „iPhone“.