Mokytojų profsąjungų atstovų su Vyriausybe pasirašytoje ilgalaikėje pedagoginių darbuotojų atlyginimų kėlimo programoje numatyta nuo rugsėjo mokytojų atlyginimus kelti 20 proc.

Kaip DELFI aiškino Valstiečių liaudininkų frakcijos Seime seniūnė Aldona Staponkienė, minėta programa būtų koreguojama algų kėlimą paankstinant – 10 proc. didinti nuo rugsėjo ir 10 proc. nuo gegužės.

„Iš viso algos kiltų maždaug 22 proc., nes antras pakėlimas rugsėjį vyktų jau nuo gegužę padidinto atlyginimo“, - sakė A. Staponkienė. Tokiu būdu mokytojų algos, palyginti su ilgalaikėje programoje numatytu kilimu, papildomai didėtų 2 proc.

A. Staponkienės žiniomis, atlyginimų didinimo ankstinimui reikėtų papildomų 180 milijonų litų. Iš kur juos paimti, turėtų pasiūlyti Vyriausybė.

Parlamentarės teigimu, neatmestina galimybė, kad kol nevyksta aktyvi Nacionalinio stadiono statyba, lėšų gali būti skirta iš numatytųjų stadionui.

Minėtą atlyginimų kėlimą numatantis Seimo nutarimo projektas parlamentarams turėtų būti teikiamas svartyti antradienį.

DELFI primena, kad kiek kelti mokytojų algas, Seimas buvo įpareigojęs kompromiso ieškoti iš frakcijų atstovų sudarytą specialią darbo grupę. Ji savo pasiūlymus turėjo pateikti pasitarusi su Vyriausybe.