Teismo pirmininkė Daiva Kazlauskienė rašte nurodė, kad papildomos patalpos reikalingos esą dėl padidėjusio teisėjų skaičiaus. Praėjusiais metais 2-ajame apylinkės teisme dirbo 25, o šiemet – jau 31 teisėjas, be to, papildomai buvo įdarbinta teisėjų padėjėjų.

„2006-ųjų metų pradžioje teismui keliantis į naujas patalpas darbuotojų skaičius tesiekė tik 100, tačiau išaugus teisėjų bei kitų teismo darbuotojų skaičiui teisme iškilo ploto darbo vietoms įrengti trūkumas, be to, nuolat didėjant bylų skaičiui, teismui neužtenka patalpų archyvui, raštinei, teismas praktiškai neturi jokių patalpų ūkio reikmėms", - teigė teismo pirmininkė.

Ji Teisingumo ministerijai siūlo apsvarstyti klausimą dėl teismo patalpų plėtros. Kaip vieną iš galimų variantų yra siūlomos priestato prie teismo statybos.

Kiek milijonų valstybei kainuotų naujas priestatas, kol kas nėra žinoma.

Pretenzijas dėl patalpų trūkumo reiškia tik 2-ojo apylinkės teismo teisėjai. 1-asis apylinkės teismas savo patalpose ketino įsirengti masažo kabinetą, tačiau dėl kilusio skandalo savo ketinimų buvo priverstas atsisakyti.

DELFI primena, kad į Teisingumo rūmus Vilniaus 1-ojo, 2-ojo ir 3-iojo apylinkės teismų teisėjai atsikėlė 2005-ųjų vasarį. Beveik 13 tūkst. kvadratinių metrų ploto šešių aukštų pastate įrengtos net 46 posėdžių salės, įrengtos 322 darbo vietos.

Teismų pastate yra 21 laikinojo sulaikymo kamera. Šalia pastato įrengta virš 300 vietų mašinų stovėjimo aikštelė. Išvestinis projektas valstybei kainavo 27 mln. litų, tačiau vos pradėję dirbti naujose patalpose teisėjai pastebėjo ir trūkumų – posėdžių salėse su trukdžiais arba visiškai neveikia ventiliacijos sistemos, kai kur nuo sienų byra dažai.