Kaip teigiama organizatorių pranešame, specialios vakaro programos ašis buvo Great Yarmouth šeštadieninę mokyklėlę lankančių vaikų pasirodymas. Programa prasidėjo Lietuvos himno giedojimu. Po to programoje skambėjo dainos ir eilėraščiai, skirti Kovo 11–ajai, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Renginyje taip pat pasirodė jaunosios mokyklėlės šokėjos.

„Tikiuosi, kad lietuvių mokykla - pirmas ir tvirtas žingsnis kuriant lietuvių bendruomenę. Juk tik turėdami stiprią bendruomenę, lietuviai turės ir visiškai kitokias įsidarbinimo galimybes", – įsitikinęs renginio iniciatorius, britų policininkas G. Pettengell‘is. Lietuvių kalbos besimokantis britų policininkas užsibrėžęs tikslą garsinti mokyklą, pritraukti lėšų, užtikrinti jos tęstinumą, remia ir Norfolk grafystės lietuvių bendruomenės įkūrimą.

Pirko „Žalgirio“ atributiką

Į pirmą kartą surengtą aukcioną susirinko nemažai lietuvių, norinčių paremti Great Yarmouth mokyklėlę ir įsigyti aukcione siūlomų pirkti įdomių suvenyrų, susijusių su Lietuva. Dar sausio pradžioje G. Pettengell‘is kartu su Švietimo departamento darbuotojais išsiuntė viešą laišką, kuriame kvietė geros valios žmones ir organizacijas padėti surengti šį aukcioną ir atsiųsti vieną kitą originalų suvenyrą.

Pirmieji į raginimą atsiliepė „Žalgirio“ komitetas ir Lietuvos institutas, kuris rūpinasi Lietuvos vardo garsinimu pasaulyje, taip pat šokolado manufaktūra „AJ Šokoladas".

Aukcione, kurį vedė pats G. Pettengell‘is ir radijo laidos lietuvių kalba, transliuojamos britų radijo stotyje „Future radio“, vedėja Rosita Juzėnaitė, vakaro svečiai galėjo įsigyti „Žalgirio“ krepšininkų autografais papuoštų marškinėlių, kepuraičių, originalių ir vertingų lietuviškų suvenyrų.

„Žalgirio“ klubo vienuoliktu numeriu pažymėti marškinėliai su Lietuvos krepšinio legendos Arvydo Sabonio parašu aukcione parduoti už 100 svarų. Kiti žalgiriečių parašais išmarginti marškinėliai parduoti po 50 svarų. Vakaro metu vyko ir loterija. Įsigyti bilietai į vakarą, taip pat papildomai pirkti loterijos bilietai, daugeliui tapo laimingais – laimėtos „Žalgirio“ klubo kepuraitės, marškinėliai, šokoladai, knyga.