Patikrinimo metu nustatyta, kad viena iš šio turto bendrasavininkių buvo sudariusi sutartį su nekilnojamojo turto agentūra dėl jai priklausančios nekilnojamojo turto dalies pardavimo. Šiai agentūrai atstovaujantis advokatas pateikė notarei prašymą dėl Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko išrašo gavimo, kuriame buvo nurodyta, kad išrašas bus panaudotas civilinėje byloje.

Notarai iš Registrų centro gaunamus duomenis turi teisę naudoti tik notaro funkcijoms vykdyti ir įsipareigoja jų neatskleisti tretiesiems asmenims.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija konstatavo, kad notarė Rasuolė Sereikienė suformavo Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko išrašą, jį atspausdino ir pateikė nekilnojamojo turto agentūros advokatui neteisėtai ir tuo pažeidė Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nuostatas.

Duomenis, gautus einant notaro pareigas, panaudojusi ne notaro funkcijoms vykdyti ir neteisėtai perdavusi tretiesiems asmenims, notarė Rasuolė Sereikienė pažeidė Lietuvos notariato įstatymą bei Notarų garbės kodeksą.