Šio pavasario spalvos - natūralios. Iš ryškesnių - tik morkų, jūros ir visų atspalvių žalia. Pačios madingiausios: pilka - nuo prigesinto sidabro iki šlapio asfalto; balta - nuo akinamai švarios iki dramblio kaulo; juoda - nuo durpių iki mėlyną atspalvį turinčių varno plunksnų. Iš šių spalvų audiniuose dėliojami įvairūs raštai: pernai buvo populiariausi geometriniai, o šiemet - augaliniai motyvai: stilizuoti gėlių pumpurai, žiedai ir lapai, spygliuočių medžiai, į spiralę susisukę žirnio ūsai.

Medžiagos - plona vilna, pusvilnė, įvairūs gobelenai ir versta oda - jos grįžtančios į madą teko laukti kone dvidešimtį metų. Vėl madingas ir velvetas, pliušas, įmantrių faktūrų hi-tech audiniai. Vertėtų vengti dirbtinio kailio, neskoningų itin blizgių medžiagų.

Tiek audinių raštai, tiek drabužių siluetai šį pavasarį gerokai paveikti Rytų įtakos. Paltukai, puspalčiai, švarkeliai, mantijos - neilgi, jų siluetai - tiesūs ar kiek platėjantys žemyn. Apykaklė - apvaliais krašteliais, stati, arba jos iš viso nėra. Neliko ir rankogalių - jie nukirpti trumpinant rankoves - taip geriau matyti dailios pirštinaitės ir vėl itin madingos apyrankės.

Kišenės - paslėptos šonuose ar už klosčių, o kartais - pūpsančios priekyje ir parauktos, tačiau taip pat akivaizdžiai sumažintos - prieš kelerius metus išpopuliarėjęs lolitiškas stilius vis dar yra mados viršūnėje. Diržas - stiliaus atributas, kurio vieni dizaineriai šiemet išvis atsisakė, kiti negali be jo gyventi.

Diržas gali būti juosiamas per liemenį, arba gerokai virš jo - dabar siekiama liemenį ne nuleisti, o priešingai - jį optiškai pakelti, tad visas ant klubų kabančias kelnes greitai teks mesti lauk.

Puošyba saikinga, pagrindinė jos dalis - sagos, kaspinėliai, nedidelės aplikacijos ir siuvinėjimai. Tačiau kai kurie dizaineriai atsiriboja ir nuo jų - užsegimus paslepia, kaspinėlius derina prie audinio spalvos. Apskritai kuriamos aprangos stilių stengiamasi išgryninti iki visiško minimalizmo.

Gražu šiek tiek asimetrijos, tačiau ji turi būti subtili, daranti įspūdį lyg būtų netyčia suklysta - viena paltuko rankovė šiek tiek ilgesnė už kitą, skvernas kiek skersuoja į šoną, arba vieno jų apačia suapvalinta, tuo tarpu kito - palikta kvadratinė.