Tačiau bandomąjį produktą įdiegę asmenys jau pareiškė savo nuomones apie “Whistler”. Šioje versijoje šiek tiek pakeista vartotojo sąsaja bei pridėti antipiratiniai įrankiai.

Bandytojai “Whistler” galėjo atsisiųsti jau ketvirtadienį, tačiau labai greitai operacinės sistemos įdiegimo bylos buvo pašalintos iš tarnybinės stoties, nes buvo palikta klaidų, pasireiškiančių pačiame įdiegimo procese. Po šių klaidų ištaisymo siuntimo galimybė buvo atnaujinta savaitgalį.

Patys “Microsoft” atstovai teigia, kad “Whistler” – svarbiausias kompanijos produktas nuo “Windows 95” laikų.

Į “Whistler” operacinę sistemą bus įkomponuota ir “Internet Explorer 6.0” naršyklė.

Didžiausias vartotojo sąsajos pakeitimas – “alpha blending” technologijos pritaikymas. Naudojant šią technologiją kai kurios ekrane esančios piktogramos gali būti įmaišomos į darbastalio foną.

Tačiau daugiausiai atgarsių susilaukė apsaugos nuo piratavimo priemonės, vadinamos “Microsoft Product Activation for Windows” (WPA). WPA turėtų susieti kiekvieno “Whistler” sistemai skirto produkto autorizacijos kodą ir patį kompiuterį, taip apsunkinant neribotą kopijavimą. Tam, kad programa pradėtų veikti, vartotojas, įdiegęs ją į kompiuterį, turės siųsti kompiuterio ir produkto identifikacijos kodus į “Microsoft” autorizacijos centrus. Programa veiks tik tuose kompiuteriuose, kurie pirmieji priregistravo konkretaus produkto unikalų kodą.

WPA technologijos bus pritaikytos visose “Whistler” versijose išskyrus tas, kurios pateikiamos kompiuterių gamintojams išankstiniam įdiegimui. Tos pačios priemonės bus įdiegtos ir “Office 10” biuro programų rinkinyje bei kai kuriose kitose programose.