Prancūziško stiliaus vakare pristatytos 46 poros batų.

Tačiau svečiai neišvydo ant podiumo žingsniuojančių manekenių - merginos kiekvieną batų porą įnešė ir pastatė ant specialiai pagamintų stiklo ir juodo audinio apšviestų stovų.

Vakaro metu pristatyti moteriški, vyriški ir vaikiški rankomis pagaminti batai iš odos, įvairių audinių ir kailio – nuo klasikinio stiliaus vakarinių batų iki ekstravagantiško apavo ir besiūlių basučių.

„Pagrindinis visą kolekciją į vieną temą susiejantis akcentas – oda ar audiniu vilkti dekoruoti kulnai. Ypač džiaugiuos galėdamas pristatyti ne tik moteriškus, bet ir vyriškus batus, juk dauguma dizainerių visus savo gaminius skiria tik moterims“, - šypsojosi avalynės kūrėjas.

Rankomis gamindamas batus jis sulaužė kai kurias batų gamybos taisykles. Jaunas menininkas, sluoksniuodamas ir klijuodamas specialią gumą, pats pagamino kelių centimetrų aukščio platformą batui.

O viename modelyje – moteriškuose bateliuose - jis išpjovė pilnapadį kulno pagrindą ir tarp pėdos bei pado atvėrė kiaurymę.

Avint tokius batelius dalis pėdos atrodo tartum pakibusi ore. Tokį neįprastą batų modelį Ž. Maslauskui pavyko sukurti suliejant prailgintą bato priekinę dalį su kulnu. Visas batas suformuotas ant horizontalaus pado pagrindo, keltį ir lenktį formuojant bato vidinėje pusėje padarant išpjovas.

Menininkas taip pat pristatė batus „transformatorius“ - prie elegantiškų trumpaaulių kūrėjas priderino užmaunamus ilgus aulus.

„Keičiant tokius aulus, batai kiekvieną kartą atrodo vis kitaip ir leidžia juos priderinti prie aprangos“, - sakė jis.

Vakarėlyje surengtame aukcione buvo pasiūlyta įvertinti batus ir už didžiausią pasiūlytą sumą išsirinkti labiausiai patinkančius. Viena Kėdainių verslininkė, pasiūliusi už batus 1150 Lt, įsigijo lazeriu apdirbto kailio aulinukus su dažų liejiniais išmarginta oda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją