Plaukimas yra viena iš tinkamiausių sporto šakų astma sergantiems žmonėms. Plaukimo pamokos vyksta B. Statkevičienės ir farmacijos kompanijos “GlaxoSmithKline”, remiančios šį projektą, iniciatyva.

“Daugeliui atrodo, kad plaukti yra labai sudėtinga, tačiau taip nėra, tik reikia žinoti, kaip tai daryti, - sako B. Statkevičienė. – Specialistų mokomas žmogus pajunta tikrą plaukimo malonumą ir supranta, kad plaukimas – tinkamiausia sporto šaka visiems. Išmokę plaukti žmonės galės mokyti plaukti ir kitus. Mokėjimas plaukti – didelė vertybė”.

“Vaikai, sergantys lėtinėmis kvėpavimo takų ligomis, privalo mankštintis, daryti specialią kvėpavimo mankštą. Tačiau daugelis astma sergančių vaikų būna atleisti netgi nuo fizinio lavinimo pamokų, nelanko jokių specialių kvėpavimo mankštos užsiėmimų. Plaukymo užsiėmimai leidžia vaikams išmokti plaukti, giliai kvėpuojant – mankštintis. Tai labai svarbu astmos priepuolių profilaktikai”, - teigia Lietuvos alergiškų vaikų klubų asociacijos prezidentė doc. Jolanta Kudzytė.

B. Statkevičienės plaukimo pamokas lankantys vaikai yra gavę Kauno astmos klubų medicinos vadovų rekomendacijas. Lapkričio mėnesį plaukti pradėjo mokytis pirmoji 15 vaikų grupė, iš viso pradiniu projekto įgyvendinimo etapu B. Statkevičienė taisyklingai plaukti išmokys 45 astma sergančius vaikus nuo 7 iki 16 metų. Plaukimo pamokos vyksta tris kartus per savaitę Lietuvos kūno kultūros akademijos baseine, Sporto g. 6, Kaune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją