Pastarųjų atstovai tikina, kad savaitę ar dvi prieš įsimylėjėlių dieną užsukančių žmonių padaugėja kone dvigubai.

Pasak pažinčių agentūros "Idilija" savininkės Vlados Martinonienės, ieškoti antrosios pusės žmones atgena pabodusi vienatvė. "Daugiau žmonių užsuka prieš Naujuosius metus, kai susimąsto, kad neturi su kuo švęsti jų sutikimo, o vėliau ir prieš Valentino dieną, kai pradeda graužti vienatvė. Be to, artėja pavasaris", - "15min" pasakojo V.Martinonienė, jau 14 metų padedanti žmonėms susipažinti.

Šiais laikais, kai internetinėse svetainėse pakviesti į pasimatymą kitos lyties atstovą lengviau nei nusilupti kiaušinį, stebina faktas, kad tradicinės pažinčių agentūros vis dar paklausios.

Pastarosiomis dienomis į "Idiliją" užsuka 8-10 klientų, o ramesniu laikotarpiu - 3-4 žmonės.

"Užsukę žmonės pagal anketos duomenis gauna kokius penkis telefonų numerius. Tad susirasti partnerį Valentino dienai galima ir tą pačią dieną - tik reikia drąsos pakviesti į pasimatymą", - įsitikinusi pažinčių srities specialistė.

Pagrindinė dažniausiai į pažinčių agentūras besikreipiančių asmenų auditorija – 30-45 metų vilniečiai. Pusmečio registracija vienišiams kainuoja 75 litus. Moterys, turinčios vaikų, gali tikėtis nuolaidos ir mokėti apie 35 litus, mokestis pensininkams ir studentams siekia 25 litus.

V.Martinonienės teigimu, į pažinčių tarnybą dažniau kreipiasi moterys nei vyrai. “Pas mus esančioje duomenų bazėje 15-ai moterų tenka 10 vyrų. Moterys turbūt gyvybingesnės ir joms reikia daugiau šilumos”, - samprotavo moteris.

Ji teigė, kad agentūroje registruojami jau “išsilakstę” asmenys. “Jei užsuka žmonės iki 25 metų, mes jiems dar patariame nueiti diskoteką. Ten tikrai nemaža galimybė savame rate susirasti partnerį”, - neabejojo pažinčių srities specialistė.

Agentūros klientai ypatingų kriterijų savo antrajai pusei nekelia – pakanka, kad atitiktų anketos duomenys: amžius, išvaizda, ūgis, socialinė padėtis. “Beje, šiuo metu pas mus yra užsiregistravęs vienas 80-metis, kuris ieško gyvenimo draugės”, - pasakojo “Idilijos” savininkė.

Psichologas dr. Gediminas Navaitis tikino, kad vienišių sujudimas artėjant Valentino dienai – natūralus dalykas, tačiau suaktyvėjimas jaučiamas ir prieš kitas šventes. “Aš nesureikšminčiau įsimylėjėlių dienos – na taip, kreipiasi daugiau žmonių nei įprastai. Tačiau ir prieš Naujuosius metus jų žymiai padaugėja”, - sakė psichologas, kuris vadovauja ir pažinčių tarnybai “Santuoka”.

Pasak jo, Valentino diena - daugiau jaunimo šventė. “Visokių žaidimų prigalvojama, atvirukai, trumposios žinutės. Tuo tarpu suaugusieji romantiškai pažinčiai labiau renkasi Naujuosius metus”, - pasakojo G.Navaitis.

Jis taip pat pastebėjo, kad į pažinčių tarnybas labiau kreipiasi moterys, nei vyrai. Tačiau pagal amžiaus grupes išryškėja įvairių tendencijų. “Pavyzdžiui, 65-erių vyras gali rinktis iš dviejų-trijų savo amžiaus moterų, tuo tarpu 25-erių jaunuoliui moterų pasirinkimas yra mažas”, - pažymėjo psichologas G.Navaitis.