Mišelio Montinjako metodas atitinka šiuo metu madingą kryptį, kurie propaguoja
mitybos principų pakeitimą
: svarbiausia ne sumažinti vartojamo valgio kiekį, o sumažinti suvartojamų angliavandenių ir riebalų kiekį. Laikytis šios programos pakankamai paprasta.

Pakanka detaliai išstudijuoti produktų suderinamumo lenteles ir suprasti, kokius iš jų ir kokiais deriniais reikia vartoti. O tam, žinoma, reikia laiko. O asmeninio meniu sukūrimas, jo receptų pritaikymas privers jus apsilankyti ne vienoje parduotuvėje ieškant reikalingų produktų. Tai, beje, taip pat padeda mesti svorį.

Montinjako mitybos principai detaliai išaiškinti jo knygoje, o mūsų užduotis – tik papasakoti apie dar vieno lieknėjimo metodo egzistavimą. Kaip ir kiti įžymaus dietologo Roberto Atkinso dieta - Montinjako dieta susideda iš dviejų fazių: svorio mažinimo ir pasiekto lygio išsaugojimo.

Pirmoji fazė – pati griežčiausia:

Iš raciono visiškai panaikinamos bulvės, duona ir miltiniai gaminiai, makaronai ir ryžiai, varškė ir jogurtas, sviestas ir margarinas, bananai, moliūgai, cukrus, ledai. Už tai pirmenybė suteikiama mėsai ir kiaušiniams, žuviai ir jūros gėrybėms, grybams ir ankštiniams augalams ir viskam, ko nėra tarp aukščiau išvardintų draudžiamų produktų.

Norint pilnai laikytis Montinjako dietos metodo rekomenduojama vadovautis taisykle “pusryčius suvalgyk pats…”: rytinis valgis turi būti pats sočiausias, pietūs – taip pat pakankamai gausūs, vakarienė – lengva ir valgoma likus kuo daugiau laiko iki miego. Būtina valgyti tris kartus per dieną. Be to, maisto negalima užgerti, o gerti galima tik praėjus 30-60 minučių po valgio.

Beje, alkoholio negalima vartoti visiškai – ši pastaba aperityvo mėgėjams ir tiems, kurie negali išgyventi be taurės vyno vakarienės metu. Suvartojamų riebalų kiekis turi būti minimalus, o meniu sudaromas pagal mitybos atskyrimo principą: negalima maišyti riebalų, baltymų (mėsos, kiaušinių) ir angliavandenių.

Antroji fazė:

Duona ir miltiniai gaminiai bei cukrus kaip ir anksčiau draudžiami, aliejų verčiau rinkitės augalinės kilmės. Ir jokio alkoholio į tuščią skrandį. Retkarčiais galima sumaišyti riebalus ir angliavandenius, tačiau tokiu atveju Montinjakas pataria kartu vartoti ir salotas, kurioje gausu ląstelienos.

Daugelis žmonių sėkmingai sulieknėjo Montinjako dietos pagalba ir mano ją esant beveik panacėja. Beje, produktų derinimo teorija buvo žinoma jau seniai, lygiai taip pat kaip ir raštingo gėrimų vartojimo taisyklė. Montinjakas jas sujungė į vieną ir papildė visa tai produktų glikeminių indeksų (angliavandenių vertės) lentelėmis.

Pakankamai gerai jau tai, kad Montinjako programa negali pakenkti sveikatai ir ja galima drąsiai savarankiškai eksperimentuoti. Tai vienas iš tų atvejų, kai galima realiai sulieknėti laikantis nurodymų, surašytų knygelėje. O jeigu įdėmiai ją perskaitysite ir laikysitės visų nurodymų, rezultatai bus garantuoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją