Teismo sprendimu žuvusiojo vilkiko artimiesiems taip pat priteisti 5,5 tūkst. litų už pastatytą paminklą. Teisėjos Ritos Kisielienės sprendimas dar negalutinis, jį per 30 dienų dar galima apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Vilniaus rajone gyvenantys ieškovai iš avarijos kaltininko (jis per vilkikų susidūrimą taip pat žuvo) bendrovės prašė priteisti 150 tūkst. Lt.

Bendrovėje „Eugesta" dirbęs tolimųjų reisų vairuotojas į avariją Lenkijoje, netoli Horodniankos miesto pateko 2006-ųjų kovo 18-ąją, kai į jo vairuojamą vilkiką „Volvo" rėžėsi bendrovei „Saukupa" priklausantis krovininis automobilis „Iveco" su puspriekabe.

Vilkikai susidūrė kaktomuša, kai „Iveco" išvažiavo į priepriešinę eismo juostą. Abu vairuotojai žuvo iš karto.

Lenkijos prokurorai nustatė, kad avarijos priežastimi galėjo būti „Iveco" priekinio dešinio rato padangos protektoriaus pernelyg didelis nusidėvėjimas, todėl vilkikas prarado stabilumą ar visos transporto priemonės su puspriekabe junginio stabilumo veiksmingumą.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto docentai buvo nustatę kitą priežastį – jie mano, kad maždaug 90 km/val. greičiu važiavęs vairuotojas nesuvaldė automobilio dėl duobių kelyje.

Žuvusiojo „Eugestos" darbuotojo žmonai ir 24 metų dukrai bei 27 metų sūnui, kurie gyveno su tėvais, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba dėl nelaimingo atsitikimo darbe buvo išmokėjusi 108,4 tūkst. Lt. Tačiau pagal įstatymus jie turėjo teisę į neturtinės žalos atlyginimą.

Atsižvelgęs į nelaimingo įvykio aplinkybes, teisingumo, protingumo bei sąžiningumo principus bei susiklosčiusią teismų praktiką žuvusiojo šeimai priteisė 40 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti.