Gimdyme dalyvavęs Tony Blairas (Tonis Bleras), kuris berniuką pavadino Leo savo tėvo garbei, atrodė labai sujaudintas.

"Cherie ir kūdikis jaučiasi puikiai. Tai mažas nuostabus berniukas. Dabar jie ilsisi", stovėdamas ant rezidencijos Dauning Stryte laiptų žurnalistams sakė T. Blairas.

"Aš jaučiuosi kaip ir kiekvienas tėvas, matęs savo kūdikio gimimą. Tai labai jaudinanti patirtis", sakė premjeras.

"Tai buvo įprastas natūralus gimdymas. Jis užtruko gana ilgai ir Cherie dabar yra gerokai pavargusi. Tai pirmas kartas, kai aš mačiau visą procesą nuo pradžios iki galo".

Tai pirmasis vaikas per 150 metų, gimęs pareigas einančiam šalies ministrui pirmininkui. Jis yra ketvirtasis poros vaikas.

Blairų kūdikis gimė penktadienį 23 val. 25 min. Grinvičo laiku ir svėrė 3,1 kilogramo, pranešė ministro pirmininko tarnyba.

Savo džiaugsmą dėl Bleirų naujagimio išreiškė ir JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas), pranešė Baltieji rūmai. Karalienė Elizabeth (Elžbieta II) ir opozicinės Konservatorių partijos lyderis Williamas Hague (Viljamas Heigjus) atsiuntė gėlių.

47 metų T. Blairas sakė neisiąs tėvystės atostogų, tačiau kaupiąs jėgas bemiegėms naktims.

"Aš pasistengsiu turėti daugiau laisvo laiko. Pamėginsiu apriboti oficialius reikalus. Reikia viską vertinti sveiku protu. Aš turiu omeny, jog jei nori praleisti daugiau laiko su savo kūdikiu, neturi dėl to mesti savo darbo", šį mėnesį T. Blairas sakė laikraščiui "New York Times".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją