Konsultuoja astrologė
Vaiva Budraitytė.


Ar laukiantis vaikelio galima lankytis pas astrologą? Moterys bijo, kad tai gali jam pakenkti...

Jei bijo – vadinasi, ir nereikia eiti. O šiaip burtis galima, vaikeliui nepakenksi. Stengiuosi nėščiųjų negąsdinti, blogų prognozių nesakau. Per nėštumą mažyliui kenkia visiškai kitokie veiksniai.

Kokie?

Pažiūrėkite į šiuolaikinę nėščiąją: vaikšto demonstruodama nuogą pilvą, atvirą krūtinę. Man tai kelia siaubą, stebiuosi, kaip jos ir pagimdo – dar negimę mažučiai yra tiek nužiūrėti... O ta mada fotografuotis per nėštumą ir visiems rodyti nuotraukas! Esu įsitikinusi, kad tokios moters pagimdytas vaikas gyvenime nieko dora nepasieks. Juk dar būnant įsčiose jo energija buvo išdraskyta. Nemanykite, kad žiūrėdami į tokias nuotraukas žmonės vien džiaugiasi. Bus ir peikiančiųjų, ir keikiančiųjų, ir bloga linkinčiųjų. Juk tai jūsų dalis, kaip galima taip save išbarstyti. Užtat nesistebėkite, jei paskui vyras palieka, gimęs vaikas nuolat rėkia ar serga.

Ar etiška rinkti vaikui gimimo datą? Krikštynų dieną?

Jei dėl tam tikrų priežasčių numatyta cezario pjūvio operacija, parinkti vaiko gimimo datą galima. Juk kur kas maloniau gimti tą dieną, kai planetų išsidėstymas lemia sėkmę, gerą sveikatą. O jei vaikas gims per Saulės ar Mėnulio užtemimą, yra tikimybė, kad neturės tėvelio ar mamytės, gyvenime vis pristigs laimės.

O krikštynos yra Sakramentas (antrasis – santuoka, trečiasis – mirtis), prilyginamas gimimui. Tą dieną sėkmingai išsidėsčiusios planetos lems dorumą, atsidavimą šeimai, artimą ryšį su tėvais ir krikštatėviais, laimę gyvenime.

Parenkamos ne tik krikštynų, tačiau ir vestuvių dienos, pastojimo mėnuo. Jokių stebuklų čia nėra, tai tiesiog žinojimas ir noras apsisaugoti. Beje, teisybės dėlei reikia pasakyti, kad kreiptis į astrologą dėl krikštynų, vestuvių ar kitokios datos yra visiška nesąmonė, nes Katalikų bažnyčia (vienintelė pasaulyje) draudžia burtis.

Kad apsaugotų vaikelį, kokių ritualų gali imtis žmogus, tikintis antgamtinėmis galiomis?

Visi prietarai yra teisingi, nes jie turi loginį, energetinį pagrindą. Esu apkeliavusi kone visą pasaulį ir galiu pasakyti, kad prietarai visame pasaulyje vienodi: per slenkstį nesisveikinti, neišpilti druskos, nelaipioti per virves, užkalbėti karpas.

Gimęs vaikas numaudomas ir mama nuo pilvelio nusiurbia tris gurkšnius vandens tam, kad nenužiūrėtų „bloga akis“. Kad būtų apsaugotas nuo „negeros akies“, vaikeliui ant rankos rišama raudona juostelė, į plaukus – raudoni kaspinai, ant kaklo užkabinami raudoni karoliukai, jis aprengiamas raudonais drabužiais.

Ši spalva nukreipia nuodingiausią pirmąjį žvilgsnį. Vaikučiui galima parinkti amuletą – pagal Zodiaką tinkantį akmenį. Tarkim, savo vaikaitei išrinkome auksinę grandinėlę su Dovydo žvaigžde, žydrąja akimi. Pašventintą amuletą galima užkabinti vos gimusiam mažučiui ant kaklo ar lovelės, vežimo.

O galima vaiką nužiūrėti? Ar todėl tėvai naujagimio nerodo aplinkiniams?

Vaiką galima nužiūrėti. Kaip ir vaikas – jus. Mažylis, jei tik turi „piktą akį“, gali nužiūrėti mamytę, tėvelį ar močiutę. O kiek laiko vaikelio nerodyti aplinkai, yra pačių tėvų reikalas. Beje, kūdikis iki pusantrų metų yra nepažeidžiamas – tiek laiko saugo mamos energija. O jei dar maitinamas jos pienu, saugumas garantuotas.

Sako, mažamečiams negalima kirpti plaukų.

Savo vaikams nekirpau iki 7–8 metų, kad nebūtų pažeistas ryšys su kosmosu.

Ar nesantuokinis kūdikis pažeidžiamesnis, nei pasaulį išvydęs šeimoje?

Prietarai sako, kad nesantuokinis vaikas yra prakeiktas ir suteikia mamai nelaimę, ypač jei gimsta duktė. O 90 proc. nesantuokinės būna mergaitės. Juk sakoma, ko vertas tas vaikas, jei tėvas jo mamos nepaėmė į žmonas. Vadinasi, jau pats tas vaikelis suteikia nelaimę. Man labai gaila moterų, kurios gimdo nuo turtingų, įtakingų, vedusių vyrų. Jos nebus laimingos. Už viską gyvenime reikia mokėti. Už norą pasipelnyti, už mėginimą ardyti kitą šeimą – taip pat.

O kai vieniša moteris vaikelį sąmoningai pasigimdo?

Jei nėra negerų siekių, minčių, jei vaikas tikrai tik sau, nematau nieko smerktina. Žinau ne vieną pavyzdį, kai moteris per 30 metų susiranda partnerį ir pastojusi iškart su juo atsisveikina. Paprastai tas vyriškis niekada nesužino apie egzistuojančią atžalą. Ir toks vaikelis nėra pažeidžiamas.

Ar galima mažam žmogučiui burti, sudarinėti asmeninį horoskopą?

Be abejo. Žinant tikslų gimimo laiką galima nusakyti, ką vaikui lėmė tuo metu vienaip ar kitaip danguje išsidėsčiusios žvaigždės – ateitį, charakterio savybes, kiek turės santuokų, vaikų, kada tuoksis, gimdys, kokią profesiją pasirinks ir pan.

Kokios 2008–aisiais palankios ir nepalankios datos?

Kiti metai gana neblogi, ypač sausio, balandžio, gruodžio mėnesiai. Tačiau yra ir kritinių laikotarpių, tai užtemimai. Dvi savaitės iki, po ir tarp užtemimų netinkamas metas rengti šventes, krikštyti, tuoktis, pastoti, imtis naujos veiklos. Vasario mėnesį numatomi du Mėnulio užtemimai – 7 ir 21 dienomis. Saulės užtemimai bus rugpjūčio mėnesio 1 ir 17 dienomis. Dėl nepalankios Saturno padėties sunkesnis bus ir lapkričio mėnuo.