…asociacijos

“Vaikystėje buvau tikras ligų maišelis, - Vitalija patogiai įsitaisė teatro fojė stovinčiame krėsle ir tarsi gerai išmoktą pamoką pradėjo vardinti seniai praeitin nugrimzdusias ligas. - Prasidėjo viskas nuo anginos.

Po to, kaip jos komplikacija, atsirado reumatas ir, žinoma, ligoninė... kur praleistas savaites prisimenu kaip pačias gražiausias gyvenime. Tuomet tėvai nupirko naujų žaislų, lepino gardžiausiais kąsneliais. Net ir sužinojusi apie didelę ligą, nenusigąsčiau, nes savo kelyje sutikau tik puikios širdies, rūpestingus ir aukščiausios klasės profesionalus, sugebančius ne tik paaiškinti, pamokinti, kaip gyventi su liga, bet ir nuraminti. Tuomet bėdą priimi kitaip”, - patikino kartu su sūnumi gulėjusi ligoninėje ir prieš jo operaciją nemažai bendravusi su medikais aktorė.

…svogūnas

“Pasigavusi slogą ją ignoruoju žinodama, jog visos pastangos ją įveikti bus bergždžios, - smagiai nusijuokusi susiraukė Vitalija. - Jei nosis nepakenčiamai užsikiša, išsispaudžiu kelis lašus svogūno ir atsiskiedusi su vandeniu įsilašinu į nosį. Tiesa, užkilus temperatūrai, ją “mušu” vaistininko rekomenduotais medikamentais”.

…režimas

Vitalija sako pastebėjusi, jog nors ir labai nenorėdama, lengvai papusryčiavusi jaučiasi kur kas geriau, nei iš namų išėjusi tuščiu skrandžiu. “Tačiau mitybos režimas tuo ir baigiasi, nes toliau valgau kaip papuola ir be jokio grafiko. Užtat pas mamą kaime atsigriebiu už visas netvarkingos mitybos dienas, kai ne tik reguliariai pavalgau, bet ir sportuoju dirbdama sode, darže ar “prie ūkio”.

…svajonė

“Porą trejetą kartų per metus rimtai “pabaliavojus”, alkoholį palieku ramybėje, - atviravo aktorė. - Juk didžiosios savigraužos ir depresijos būna būtent po gero baliaus, kai kitą dieną braška galva ir savęs nekenti už tai, kad padauginai.- Tiesa, galiu pasigirti, jog pamažu mažinu cigarečių kiekį... Apie metimą vis dar tebesvajoju”.

…nesusipratimai

“Esu tikra vienišė, - kiek patylėjusi ištarė. - Prie vienatvės įpratau ir jos reikia kaip oro.

Nemanau, kad esu populiari. Į šypsenas atsakau tuo pačiu, tačiau, kai rodo pirštais ar aptarinėja išvaizdą, nėra labai malonu, juolab kad didžiausi nesusipratimai įvyksta dėl to, kad žmonės mane tapatina su vaidinamais personažais. Kartą taksistas vos iš automobilio neišmetė, atpažinęs, jog esu ta pati Božena. Dauguma įsitikinę, jog komiškų personažų aktoriai realiame gyvenime taip pat turi be perstojo juokauti, pasakoti anekdotus”.