„Šis jau tradiciniu tapęs futbolo turnyras yra skirtas dėl savo pareigų 1999 metais nužudytam Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiajam prokurorui Gintautui Sereikai atminti ir tokiu būdu jį pagerbti“, - sakė turnyro sumanytojas ir organizatoriaus, prokurorų klubo „Justitia“ prezidentas, Generalinės prokuratūros prokuroras Kęstutis Vagneris.

Į turnyrą kiekvienais metais atvyksta žuvusiojo prokuroro artimieji bei kolegos iš kitų kaimyninių šalių. Šiemet turnyre dalyvavo prokurorai iš Latvijos, su kuriais glaudžius bendradarbiavimo ryšius palaiko Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai.

Turnyro devizas, pasak prokuroro K. Vagnerio, „Pagarba kritusiam kovoje, atjauta likimo nuskriaustajam“, todėl organizatorių ir rėmėjų surinktos lėšos kiekvienais metais skiriamos vaikų globos namams ar ikimokyklinėms įstaigoms.

Sekmadienį turnyro organizatoriai su labdaringa misija lankysis Klaipėdos vaikų globos namuose „Danė“, kur susitiks su jos auklėtiniais.

Renginio dalyviai ant Klaipėdoje palaidoto G. Sereikos kapo padėjo gėlių.